Maye Muskról sokan gondolják azt, hogy különleges diétákkal és edzésekkel tartja ilyen jó formában magát. Pedig szépségének titka sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

A milliárdos feltaláló és üzleti mágnás édesanyja, Maye Musk még mindig sikeres a modellszakmában, ragyog a bőre, csillog a haja, az alakját pedig a harmincasok is megirigyelhetik.Több mint öt évtizede modellkedik, ám azt kevesen tudják róla, hogy három gyermek mellett szerezte meg dietetikusi diplomáját, és főállásban táplálkozási tanácsadóként dolgozik.

Mivel sokat tud az egészséges táplálkozásról, könnyű azt feltételezni róla, hogy szigorú étrendek és vaskalapos diéták szerint él, pedig szó sincs ilyesmiről. A hetvenéves modell csupán egy dolgot tart szem előtt: kerüli a feldolgozott élelmiszereket, és megpróbál minél több valódi ételt beiktatni az étkezésébe.

Csak minimálisan feldolgozott és friss ételeket fogyaszt

Étrendjének élén a friss gyümölcsök és zöldségek állnak, de a pékárukról sem mondott le, csupán a teljes kiőrlésű gabonafélékre állt át. Az étrendje sovány fehérjéket is tartalmaz, mint amilyen az alacsony zsírtartalmú joghurt vagy a tojás. A húsfélék alkalmi szereplők a tányérján, olyankor főként halat vagy csirkét fogyaszt.

Időnként vajat is eszik, ha megkívánja, de gondot fordít arra, hogy az étrendjében leginkább értékes növényi olajok – olíva, avokádó – szerepeljenek, illetve az olajos magvak. Furcsa, de Maye Musk egyáltalán nem szereti a gluténmentes ételeket, sőt, feleslegesnek tartja azokat, mert többszöri feldolgozáson esnek át, mielőtt az asztalra kerülnek.

Többször keveset eszik

A hetvenéves modell abban látja karcsúságának titkát, hogy naponta többször, kis adagokban étkezik. Eleve kis tányérkára pakolja az ételét, a napi étrendjét pedig úgy állítja össze, hogy 50%-ban gyümölcsöt és zöldséget, 25%-ban sovány fehérjét, illetve 25%-ban komplex szénhidrátot tartalmaz, mint amilyen az édesburgonya vagy a quinoa.

Mottója: „Időnként kényeztesd magad édességgel, hogy ne csábulj el!”

Maye Musk imádja a csokoládékat, a süteményféléket és a lágy sajtokat. Azt vallja, ha valaki folyton kontroll alatt tartja a vágyait, vagy egész egyszerűen bizonyos ételeket tiltólistára helyez, sokkal hamarabb elcsábul, mint az, aki időnként megenged magának egy kis bűnözést. Nem vásárol mindennap ilyen jellegű termékeket, de bizonyos alkalmakkor kivételt tesz.

Hidratálni fontos, de csak, ha szomjas az ember

Sokan azt is megszabják maguknak, hány liter vizet kell elfogyasztaniuk naponta, hogy a szervezetük és bőrük hidratált, az anyagcseréjük pedig megfelelően gyors legyen.

Maye Musk úgy gondolja, a szervezet szomjúsággal jelzi, ha folyadékra van szüksége, így felesleges túlerőltetni a hólyagot és a veséket. Attól függően, hogy mennyit mozog, izzad, és miket eszik, naponta más ütemben jelentkezik nála szomjúság, ő pedig inkább a saját, belső igényeire figyel, legyen szó ételről vagy italról.

  • Megosztás:
hirdetés