Az ajakradírozás minden évszakban nagyon fontos, így érdemes beépíteni az arcápolási rutin azon elemei közé, amiket hetente végez az ember.

Ezért kell az ajakradír

Elhalt hámsejtek nemcsak az arcon és a test többi részén keletkeznek, hanem az ajkakon is, melyeket egy mattító hatású ajaktermék rendkívül hangsúlyossá tud tenni. Ez legfőképpen esztétikai problémát jelent, hiszen egy szépen felkent rúzs összhatását nagyon meg tudja változtatni.

A következő ajakradírt otthon is elkészítheted, percek alatt, így nem kell drága termékekre költened, és azt is pontosan tudod, milyen összetevőket nyalogatsz le a szád széléről.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mandulaolaj

A hozzávalókat keverd össze, majd végy belőle egy kis adagot, és kezdd el gyengéden dörzsölni a szádon. Végezd pár percig, majd langyos vízzel mosd le. Ha picit olajosnak érzed a végeredményt, nem baj, pont ettől fog működni. A mandulaolaj regeneráló és hidratáló hatással bír, míg a méz gazdagon táplálja ajkaidat. A cukros radír remekül frissít, rendszeresen alkalmazva pedig garantáltak a rózsás, pihe-puha ajkak.

Képek: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés