Manapság egyre többen tekintenek az arcápolásra úgy, mint egy folyamatos rutinra a szépség és a bőr egészségének megőrzése érdekében, míg mások csak akkor nyúlnak a kenceficékhez, amikor úgy érzik, gyors tüneti kezelést igényel a bőrük. Vajon kinek van igaza, melyik szokással jár jobban a bőr?

Érvek a rendszeres arcápolási rutin mellett

A Natics organikus arcápolókat gyártó magyar vállalkozás termékfejlesztési vezetője, Oláh Róbert szerint, azok járnak el helyesen, akik rendszeres arcápolási rutint folytatnak és a folyamatos külső és belső hidratálás mellett tudatosan választják meg, milyen termékeket használnak. Az alábbiakban Oláh Róbert tanácsait, tippjeit gyűjtöttük össze, hogy miért javasolt organikus, klinikai tisztaságú hatóanyagokat tartalmazó arcápolókat használni minden nap.

A bőrkép javul és fellélegzik

A rendszeres arcápolás kiindulópontja az arctisztítás. Megdöbbentő, de sokan nem mossák meg az arcukat, nemhogy erre a célra kifejlesztett készítménnyel, de vízzel sem. Ez pedig hatalmas hiba. A reggeli és esti arctisztítás során ugyanis eltávolíthatjuk a lerakódott szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket, ennek nyomán pedig az arcbőr vérkeringése felpezsdül és felkészül a rutin következő szakaszaiban a bőrbe juttatott hatóanyagok befogadására. A megfelelő készítményekkel történő arctisztítás ráadásul hozzásegít a pattanások visszahúzódásához és a hegek gyorsabb gyógyulásához is.

„Használj micellás gélt, vagy micellás vizet az arctisztításhoz naponta két alkalommal, a reggeli és az esti tisztálkodás részeként” – tanácsolja a Natics termékfejlesztési vezetője.

A bőr rugalmasabbá és tónusosabbá válik

A tisztítást követően a feladat az, hogy megfelelő hatóanyagokat és tápanyagokat juttassunk az arcbőrbe. Ezt elsőként szérummal, majd arckrémmel vagy fluiddal tudjuk a legegyszerűbben megvalósítani. Ezek rendszeres használata elősegíti a bőr regenerálódását, megfelelő hatóanyagok alkalmazása esetén pedig a bőr látványosan feszesebbé, szebbé válhat. Fontos azonban, hogy minden esetben a bőrtípusunknak megfelelő készítményeket használjunk, és ne terheljük túl az arcbőrt túlságosan nehéz krémekkel. Törekedjünk arra, hogy az általunk használt termékek tartalmazzanak C-vitamint, hialuronsavat, peptideket és antioxidánsokat is.

„Tölts ki egy bőrtípustesztet az interneten vagy kérd bőrgyógyász segítségét, majd az eredmény függvényében válogass az arcápolók között. Ha teheted, válassz egy szérumot és egy hozzá megfelelően társítható fluidot is” – hangsúlyozza Oláh Róbert.

A ráncok enyhülnek, az egyenetlenségek fakulnak

Ha a fentieket megfogadva alakítjuk ki az arcápolási rutinunkat, már akár néhány nap elteltével látványosan javul a bőrünk összképe és a ráncok is enyhülnek. Rendszeres használattal és megfelelő hatóanyagokkal a mikroráncok eltűnnek, ennek eredményeként pedig éveket fiatalodhat bőrképünk.

„Arcápolási rutinunkat egészítsük ki C-vitaminos szérummal és rendszeres időközönként végezzünk el AHA vagy BHA alapú a hámlasztást is az eredmények fokozása érdekében” – teszi hozzá a szakértő.

Egészséges bőr, magabiztos megjelenés

A rendszeres és tudatos arcápolás hozzásegít bennünket az egészséges és fiatalos bőrképhez, melynek eredményeképpen mi magunk is magabiztosabbakká válunk. Jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, természetes szépségünket pedig mások is észreveszik majd.

A szépséged a küldetésünk – A Natics-ról

A Natics Laboratories magas minőségű klinikai hatékonyságú összetevőket tartalmazó, organikus kozmetikumai immáron négy éve elengedhetetlen szereplői az igényes nők arcápolásának. A több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező termékfejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy a nők természetes szépsége a tökéletesen egészséges arcbőrükön is láthatóvá váljon. A Natics minden bőrproblémára valós megoldást tud nyújtani, legyen szó zsíros vagy éppen száraz arcbőrről, szeplőkről vagy az egyre többeket érintő aknéról. A márkáról és a termékekről ezen a linken tudhatsz meg többet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés