Az idő múlásával természetes, hogy barázdák jelennek meg az arcon. A finom szemkörnyéki ráncok ellen azonban nem csupán különböző kencékkel lehet tenni, a rendszeresen ismételt masszázs éppúgy hatásos lehet hosszú távon, ha a megfelelő pontokat stimulálod.

hirdetés

A fokozatosan csökkenő kollagén-, valamint elasztintermelés miatt az idő múlásával redők alakulnak ki az arcon. A bőr lassacskán elveszíti tartását és megereszkedik, a feszes kontúr elernyed, ami kinél korábban, kinél pedig később tapasztalható látványosan. A bőröregedést megállítani nem lehet, ám a folyamat lassítása nem lehetetlen feladat.

Az egészséges életmód fontos tényező a ráncok elleni küzdelemben, a tudatosan felépített étrend, kellő mozgás és megfelelő mértékű vízfogyasztás hiányában sajnos az anti-aging krémek fabatkát sem érnek. A folyamat lassítását több irányból érdemes megcélozni, így az egészségtudatos életvitel, valamint kollagéntermelődést serkentő kozmetikumok mellett érdemes más-más módszereket is bevetni a bőr rugalmasságának megőrzéséért.

 

Egyszerűen elvégezhető masszázs szemkörnyéki ráncok ellen

Egy finom arcmasszázs stimulálja a mikrokeringést, aminek köszönhetően a bőrsejtek oxigén- és tápanyagellátása fokozatosan javul. Nem mindegy azonban, hogy milyen irányból és hogyan történik az arc különböző pontjainak stimulálása.

 

Mind a kilenc lépést negyven másodpercig ismételd, a mozdulatokat lassan, precízen hajtsd végre. Nem kell túlzott erőkifejtést alkalmaznod a gyakorlatsor közben, gyengéden masszírozd a különböző területeket. A stimuláció főképp a szemöldök területét, valamint a szemek felett elhelyezkedő izmokat érintik majd, így azok a mimikai izmok dolgoznak leginkább, amelyek a szemöldök mozgatásáért felelősek.

Így végezd a feladatsort

Első lépésként masszírozd a szemöldököd úgy, hogy a szemek felől a fül irányába közelítesz. Két ujjadat használd ehhez a mozdulathoz, mindkét oldal egy időben kerüljön sorra.

Tartsd két ujjadat az egyik szemöldöködön, próbáld fixálni azt. Eközben a másik oldalon a hüvelykujjaddal masszírozd át alaposan a szem feletti területet, apró mozdulatokkal, ahogy azt a videóban látod. Negyven másodperc után végezd el ugyanezt a másik oldalon is.

Következő lépésként a homlok közepétől az orr irányába masszírozd az arcod, apró, finom mozdulatokkal. Ezt a gyakorlatot a mutatóujjaddal végezd.

A két szemöldököd között óvatos, körkörös mozdulatokkal masszírozd az arcod negyven másodpercig. Ehhez ismét a mutatóujjadra lesz szükség.

 

Négy ujjadat helyezd a homlokodra úgy, hogy az ujjbegyek az orr irányába nézzenek, a másik kezedet pedig ugyanígy, ezt tükrözve helyezd az orrodra a videóban látható módon. Óvatos mozdulattal húzd a bőröd két irányba, enyhén feszítő érzést fogsz tapasztalni. Ezt tartsd negyven másodpercig.

Fogd le mindkét szemöldököd, majd mozgasd a szemed lassan egyik irányból a másikba úgy, hogy eközben felfelé nézel. Ez szuper lehetőség arra, hogy a szemkörnyéki izmokat úgy dolgoztasd meg, hogy eközben a szemöldök területe nem mozdul.

Ugyanezt végezd el úgy, hogy a feladat közben lefelé mozgatod a tekintetedet. Ezt követően az ujjaidat tartsd továbbra is a szemöldöködön, a szemed pedig csukd be, majd nyisd akkorára, amekkorára csak tudod. Ezt ismételgesd negyven másodpercen keresztül. Az utolsó mozdulatsor ehhez hasonló lesz, csupán annyi a különbség, hogy nem kell becsukni kell a szemeidet, kizárólag hunyorgásból áll a feladat.

A gyakorlatsort végezheted heti rendszerességgel annak érdekében, hogy látványos hatást érj el vele. Csak hosszú távon mutatkozik jelentős változás, valamint önmagában ez a masszázs sem egy csodaszer a ráncok ellen. Megfelelő életmóddal, valamint a barázdák ellen bevethető kencékkel társítva remek módszer a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Az elért eredményt azonban érdemes megfelelő bőrápolással és egészséges életmóddal megtámogatni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés