Bár Madonna már kiesett abból a pikszisből, hogy divatot teremtsen, volt idő, amikor belevaló, lázadó és kihívó stílusával formálta a frizura- és sminktrendeket. A nyolcvanas-kilencvenes években az öltözékeivel is nagy sikert aratott, hiszen kreatív önkifejezését nem csak zenéjében, hanem a megjelenésében éppúgy megcsillogtatta. Igazi kaméleon volt, aki mindig meglepetést tudott okozni hirtelen megújulásaival, a hajszínét, és a frizurafazonját szintén gyakran váltogatta. Idén előtúrtak a retró trendek pár hajvariációt a korábbi repertoárjából, melyeknek ismét fellobbant a népszerűségük.

hirdetés

 

Nehéz lenne megsaccolni, vajon mikor volt igazán csúcson az énekesnő a zenei szférában, ugyanis a nyolcvanas-kilencvenes évek után még a kétezres években is sikerült a top előadók közé tornásznia magát. Mindez leginkább a megújulásainak köszönhető, ami nemcsak a színpadi jelenlétében és a slágereiben tetten érhető, a külső átalakulásaiban éppúgy megmutatkozik.

Igaz, manapság inkább csak a plasztikai beavatkozásokról árulkodó eltorzult, ránctalan vonásaival sokkolja közönségét, azért az vitathatatlan tény, hogy ma is elképesztően jó az alakja, és a pop királynőjeként hosszú évekig uralta a divatot. Ma sem kell senkinek elmagyarázni, ki az a Madonna, sőt, a retró irányzatok újraéledésével sokan még ma is inspirálódnak a sokrétű stílusából.

Különféle frizurái egy-egy divatkorszakot elevenítenek fel a múltból, valószínűleg sokaknak beugrik kronológiailag, hogy mikor viselt rövid vagy hosszú, illetve szőke, barna, vagy fekete hajat. Nem meglepő módon, Madonna gyakran fittyet hányt mindenféle trendre, és nem csak a séróit váltogatta, hanem olykor meghökkentő ruhafazonokban jelent meg a vörös szőnyegen.

Madonna megjelenését sok-sok frizura színesítette már

Az énekesnő karrierjének kezdetén még a húszas éveit taposta, mégis meghatározó elképzelései voltak azzal kapcsolatban, milyen képet szeretne alkotni magáról. Az egészen rövid fazonok, tépett vágással, szőkítéssel, és kissé kakastaréjra emlékeztető tincsekkel, rebellis megjelenést kölcsönöztek a fiatal Madonnának. Később a hajszíneit is gyakran cserélgette, és a vadóc, belevaló stílusa mellett az egészen kifinomult, nőies oldalát is meg tudta mutatni. A világos szőke hajszínt, amit a leggyakrabban viselt, még napjainkban is szexisen viseli.

 

Nem csak a pop királynőjének, de a különféle stílusok ikonjának is nevezhetjük Madonnát. Mivel nehéz lenne minden frizurafazont felsorolni, amit annak idején Madonna viselt, összeállításunk a teljesség igénye nélkül született meg.

A nyolcvanas-kilencvenes években felsorakoztatott hajfazonjai közül bővel akadnak olyanok, amelyek azóta a retró divat részeként, ismét közkedvelt viseletnek számítanak. Az énekesnő merész döntései azonban nem mindig sültek el jól. Ugyanis időnként olyan kihívó fazonokat is kipróbált, amelyek kevésbé álltak neki jól, mi pedig csak annyit tudtunk rá mondani: ez aztán vakmerő húzás volt!

Kiemelt kép: Jason Merritt/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás: