Sokan irigylik azokat, akiket loknikkal áldott meg a sors, pedig ők jól tudják, hogy a göndör haj szépsége gyakran rengeteg macerával jár. Nem elég csak megrázni reggel a fürtöket, hogy igazán dús és rendezett legyen a frizura, olykor trükkös hajformázási módszereket is be kell vetni a kócos hatás elkerülésére.

hirdetés

A göndör tincseknek is megvan a hátránya, csakúgy, mint bármelyik hajtípusnak. Megesik, hogy a szépen belőtt csigák estére elnyúlnak, reggelre pedig töredezetté, szárazzá és kócossá válnak. A dauerolt frizurához hasonlóan, a természetes göndörség éppúgy igényli a mindennapi gondoskodást, ami persze a megfelelő ápolással kezdődik.

A loknikat például nem ajánlott szárazon kifésülni, mert pókhálószerűvé, szálkássá válhatnak. Formázás előtt érdemes benedvesíteni a tincseket, a hővédő használatán túl pedig olajos táplálásra is szükség lehet, hogy ne száradjanak ki egykönnyen, és töredezzenek el a hajvégek.

A szárítás éppúgy kiemelt figyelmet érdemel, hiszen a hajszárítóval átfújt fürtök könnyen széteshetnek, formátlanná és sprőddé válhatnak. A kócos hatás elkerülésének érdekében, sokan diffúzoros hajszárító masinát használnak, ami egy tárcsával igyekszik nyomást gyakorolni a loknikra, hogy azok ne repülhessenek szét.

Az alábbi trükk ezt a módszert egészíti ki egy zseniális ötlettel, melynek köszönhetően kövér csigákba rendeződnek a tincsek, és nem törnek meg a szárítás során, így megőrzik lágyságukat és ragyogó fényüket.

Göndör haj formázása neccharisnyával

A vastag, sűrű, bongyor frizurát általában előre hajolva érdemes beszárítani, közben folyamatosan nyomkodva a tincseket, hogy ne nyúljanak ki a csigák. Ez gyakran fárasztó és időigényes, vagyis dús haj esetében a reggeli ripsz-ropsz hajmosás szóba sem jöhet.

Ám itt jöhet képbe a ritkán viselt neccharisnya, amit még csak szét sem kell vágni a művelethez. Egyszerűen húzd a fejedre a derekánál fogva, a fejtetődnél csavard meg, majd kösd össze hátul a szárakat. Azután fújd be hővédő spray-vel a fürtöket, és jöhet a hajszárítás, diffúzorral!

Erős, vastag szálak esetén így sem lesz szupergyors a szárítás, de legalább a formázás gond nélkül meg lesz oldva, hiszen más dolgod sincs, mint tartani a hajszárítót.

A végeredmény hihetetlen: szabályos, kövér csigákba rendeződnek a tincsek, kócosodás és töredezés nélkül. Megéri kipróbálni, de érdemes necchálós harisnyanadrágot kiválasztani a feladatra, mert a sűrűbb nejlonanyagok a magas hő hatására könnyen túlmelegedhetnek, ezáltal balesetveszélyesek lehetnek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés