A fésűk és hajkefék kínálata ma már zavarba ejtő, szinte minden hajformázási mozzanatra jut vagy tízféle sörtés, műanyag- és fémfogas eszköz, amely más-más célt szolgál. Az egyik hajkefe a kibontást, míg a másik a beszárítást egyszerűsíti le, de, ha nem a megfelelő típust használod, könnyen árthatsz a hajadnak.

hirdetés

A fésülködés nem olyan bonyolult dolog. Vagy mégis? A hajkefék láttán az ember lánya lassan úgy érzi, hogy fodrásziskola nélkül esélye sincs eligazodni az efféle eszközök között.

Sajnos nem mindegyikhez jár használati útmutató, pedig a legtöbb hajkefe vizes hajon nem alkalmazható, szárazon pedig a göndör hajat teszi tönkre, vagy épp a vékony szálú tincsek kutikuláit sérti fel.

Melyik hajkefe mire való?

Más hajkefe való a kibontáshoz, fésüléshez, és a formázáshoz, de az sem mindegy, melyiket alkalmazod rövid, illetve hosszú frizurához. A fodrászok szerint a töredezett, pókhálós hajfürtök mögött általában egy rossz hajkefe áll.

Nyilván, az egészségtelen megjelenésű haj hátterét érdemes több oldalról körbejárni, mert a gyakori hőhatás, festés, az irritáló kemikáliák, illetve vitaminhiány, és a szervezetben keresendő egyéb problémák is okozhatják a hajszálak meggyengülését. Ám gyakran a rossz minőségű, vagy a nem megfelelően használt hajkefe a ludas, ami több kárt okoz, mint amennyi haszna van.

 

Nem muszáj egy kosárra való fésűt és hajkefét összevásárolni, de ha van jól bevált rutinod a hajformázás és szárítás terén, érdemes ahhoz alkalmazkodó eszközöket választani.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés