A filterszerű sminkek már rég lecsengtek, ez a liftinghatású kontúrozási módszer sokkal finomabb, ráadásul lényegesen egyszerűbb a hagyományos technikáknál.

hirdetés

A kontúrozás fejlődése során jó pár bukdácsolásnak lehettünk szemtanúi, de ideje túltenni magunkat a brutálisan vastag festékrétegekkel összemaszatolt arcok látványán, hiszen az efféle trendek már akkor zsákutcának bizonyultak, amikor felütötték a fejüket. Tegyük helyre a dolgokat: a kontúrozási technikák célja nem az, hogy minél több sminkréteget pacsmagoljunk a fizimiskánkra, sokkal inkább fény-árnyék hatásokkal érik el az optikai illúziót.

A korrektorral, pirosítóval és bronzosítóval ügyeskedve keskenyíthetjük az arcéleket, vagy akár elvonhatjuk a figyelmet a megereszkedett területekről. Sőt, a fáradtság nyomait is elkendőzhetjük azáltal, hogy optikailag feljebb emeljük a vonásokat. Mindenkinek van egy kipihentebb arcképe, ami frissebb, feszesebb a lestrapált változatánál, ez a liftinghatású kontúrozási módszer pedig pont arra való, hogy rosszabb napjainkon is a kisimultabb formánkat tudjuk hozni, legalábbis a smink segítségével. Nem kell vastag rétegeket felkenni a korrektorból, és a bronzosító sem szaladhat meg ezzel a technikával. Szolid, finom, nappali makeup esetén éppúgy alkalmazható ez a rutin.

Egyszerű, liftinghatású kontúrozási módszer terjed, amit érdemes ellesni

Aki kipróbálta már a kontúrozás valamely formáját, valószínűleg átélt néhány csalódást az eredményt látva, hiszen könnyű elhibázni az arányokat, amivel ijesztő vagy nevetséges hatást lehet elérni. Senki ne okolja magát amiatt, ha nem rendelkezik sminkmesteri képességekkel, ugyanaz az optikai illúzió ugyanis nem húzható rá minden arcformára. Jól el kell találni, hova kerüljön a korrektor és a bronzosító, és mennyi területet foglaljon el a pirosító, hogy ne kapjon túl nagy hangsúlyt.

Ez a liftinghatású kontúrozási módszer azért pofonegyszerű, mert nem engedi megszaladni a festéket, olyan bemérési technikán alapszik, ami cseppet sem komplikált, ráadásul segít eltalálni a helyes arányokat.

Bár a videóban vastagon felkent alapozóra kerül fel a korrektor, a pirosító és a bronzosító hármasa, mi hidratáló BB-krémre vittük fel a triót, és ebben a finomított formában is nagyszerűen működött a dolog. Ez a kontúrozási technika nem kelt túlmázolt hatást, persze attól függ, milyen sminkre rétegezzük rá.

Természetes hatást lehet vele elérni, amennyiben a korrektor épp csak egy árnyalatnyit világosabb az alap bőrtónusnál, és elmarad a vastag fedésű alapozás. A bronzosító megválasztása szintén fontos, nem árt könnyed állagú, krémes formulát használni, ami az ecsettel való eldolgozás után szinte eggyé válik a bőrrel. Ne legyen túl sötét, figyeld meg az arcbőröd sötétebb, árnyékosabb területeit, ahhoz igazítva lődd be a színtónust.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés