A nők többsége általában a fürdőszobában tárolja a smink- és szépségápolási termékeket, ahol a leginkább kézre esnek. Azonban több olyan, napi szinten használatos kence van, amelyeknek nemcsak a szavatossági idejére, de a hatékonyságára is negatív hatással lehet a párás, meleg levegő. Ezek a kozmetikumok a hűtőben lényegesen tovább elállnak, ráadásul így sokkal hatékonyabbak lesz a használatuk.

hirdetés

Tulajdonképpen egyik kozmetikai terméket sem kötelező a hűtőben tárolni, ám néhányat ajánlott. Egész egyszerű megoldás erre, ha kialakítasz a fridzsiderben egy kisebb részt a termékeknek, esetleg zárható dobozba pakolod őket. Így könnyebben viheted minden reggel a fürdőszobába az egész pakkot, valamint a hűtőben tárolt ételekkel és italokkal sem vész össze a szépségápolási kencék hada.

Egyes cégek felfedezték a piaci rést ebben a praktikus trükkben, és nekiálltak mini hűtőszekrényeket gyártani. Nem, ezek nem cuki minibárok, mint amikkel a hotelekben lehet találkozni, hiába kísérteties a hasonlóság. Kifejezetten kozmetikai termékek tárolására készültek az efféle aranyos, ám általában igen borsos árú beautyhűtők.

 

Ezek a kozmetikumok a hűtőben tovább elállnak, és a hatékonyságuk is jelentősen megnő

C-vitaminos hidratálók és szérumok

A hidratálókrémeket önmagukban nem feltétlenül szükséges hűtőben tárolni, maximum a frissítő érzet miatt érdemes a hidegre tenni ezeket a kencéket. Abban az esetben azonban, ha C-vitamin-tartalmú kozmetikumról van szó, mindenképp ajánlott hűvösebb környezetet biztosítani, mint amit a fülledt fürdőszobában tapasztalni lehet. Természetesen az sem gond, ha nem jut hely a hűtőben ezeknek a készítményeknek, azonban fokozza a C-vitamin hatékonyságát, ha fénytől és melegtől védett helyen tárolod.

Arcmaszkok

Az arcmaszkokat úgyszintén érdemes bedobni a hűvösre, hiszen jelentősen növelheti hatékonyságukat ez az apró trükk. Használatukkor nem csak a hatóanyagok tesznek csodát a megviselt bőrrel, a duzzanatot és a puffadást is sokkal inkább megszüntetik, ha alacsonyabb hőmérsékleten voltak tárolva.

Körömlakkok

Bár nem mindegyik lakkra igaz, hiszen a termék összetétele roppant sokat számít, a körömlakkot szintén ajánlott hűtőben tárolni. Egyes típusok nagyon hamar beszáradnak és kicsapódnak, ha sokáig szobahőmérsékleten pihennek. A legtöbben igyekeznek változatos körmöket varázsolni maguknak, így megesik, hogy felbontás után hónapokig nem nyúlnak az előzőleg használt árnyalathoz. A hűtőben tovább elállnak ezek a termékek, ezzel az apró figyelmességgel meghosszabbodik a szavatosságuk.

Ampullák

A legtöbb ampullát egyszeri használatra javasolják a gyártók, ám előfordul, hogy az egyalkalmas adag olyan soknak bizonyul, hogy még két-három arcápolási rutin során is be lehet vetni. Ebben az esetben mindenképp ajánlott hűtőben pihentetni őket a következő használatig.

Tartósítószermentes termékek

Azon termékek esetén, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, különösen fontos odafigyelni a meghatározott szavatossági időre. Általában drágábbak is a hosszan tartó, kemikáliákkal dúsított társaiknál, így nem árt bevetni ezt a trükköt, ha már jelentősen megkönnyítette a pénztárcát a beszerzésük. Egyes kencék csomagolásán javasolják is a hűtőben való tárolást, míg vannak olyanok, amelyek szobahőmérsékleten éppúgy sokáig elállnak. A hideg környezet azonban garantáltan tartósítja ezeket a kozmetikumokat.

Szemkörnyékápolók

Teljesen lényegtelen, hogy odakint tombol a nyár és negyven fok van, a lakásban pedig a klíma ezerrel próbálkozik megtartani az elviselhető hőmérsékletet, avagy épp a legnagyobb mínuszok miatt a távfűtés pörög maxon. A szemkörnyékápolókat minden esetben érdemes hűtőben tárolni. Nem csupán a szavatossági idő növelése a cél, a puffadt, felduzzadt szem alatti terület számára pluszsegítséget nyújt egy hideg kence. Ezzel az egyszerű praktikával tehát a kozmetikum hatékonysága is növelhető.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés