A gélhatású manikűr gyönyörű csillogást ad a körmöknek, megfelelően elkészítve pedig szuper tartós is marad. Ezzel a technikával sokkal szebben és nőiesebben mutat a szimpla körömlakk.

hirdetés

Ha mindig is tetszett a géllakkok gyönyörű csillogása, de valahogy sose jött ki úgy a lépés, hogy beszerezd az ahhoz szükséges eszközöket, akkor van egy jó hírünk: nem is lesz rájuk szükséged!

Egyszerűbb talán már nem is lehetne gélhatású manikűrt készíteni, annyira szimpla a hozzá szükséges trükk. A kifestett köröm csodaszépen fog csillogni, és a géllakkok kissé domború jellege is ugyanúgy jelen lesz benne.

Csillogó, gélhatású manikűr sima körömlakkal

A géllakkok nagyon visszafogott, szinte természetes hatást keltenek a műkörömhöz képest. Továbbá praktikusak is, hiszen tartósabbak, mint egy réteg felfestett körömlakk. Sajnos viszont hosszú távon viselve ezek sem túl kíméletesek a körömmel, illetve olykor nehéz mit kezdeni a velük járó lenövéssel. Egy gélhatást eredményező technikával könnyen megtalálhatjuk az arany középutat manikűrtémában, hiszen esztétikus, és a körmöknek is sokkal kíméletesebb verziót jelent.

 

Bármilyen manikűrről legyen is szó, mielőtt lakkot vagy ecsetet ragadnánk, mossuk meg a kezünket, hogy eltüntessünk mindenféle szennyeződést róla. Ajánlott a körmöket egy darab körömlakklemosós vattával még áttörölgetni, hogy semmilyen zsírfolt ne maradjon rajta, amitől a lakkréteg már másnap lepattogna.

A gyönyörű manikűr titka a körömlakk felvitelének technikájában rejlik. Az első réteghez az ecsettel nyúljunk mélyen bele a lakkba, majd mielőtt lecsöppenne a felesleg annak végéről, gyorsan oszlassuk el a látszólag soknak tűnő festéket a körmön. A körömágyat és a sarkakat próbáljuk meg kikerülni, bár a hibák utólag egy acetonba mártott javító ecsettel könnyen korrigálhatóak. Miután kész, fordítsuk fel a tenyerünket és csak körülbelül 15-20 másodperc múlva folytassuk tovább a munkát. A lakk ez idő alatt egyenletesen eloszlik a köröm felszínén, és van ideje némileg megdermedni.

Ezt a folyamatot a vlogger háromszor ismétli meg: először keni fel az átlátszó alapréteget, majd a színezett körömlakkot, végül pedig a fedőlakkal zárja a folyamatot, és mindenből két réteget fest fel. Minden esetben próbáljuk meg a már megszáradt felületre felmázolni a következőt. Készüljünk fel már az elején, hogy ez a megszokottnál némileg hosszabb időt vesz igénybe. Azonban nem éri meg elsietni a dolgot, a végeredmény ugyanis lehengerlően csodás és csillogós lesz.

Cikkfotók: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés