A kovaföld univerzális csodaszer a szépségápolásban, a bőr és a frizura éppúgy profitálni tud fantasztikus hatásaiból. Csökkenti a hajhullás mértékét és lassítja a bőröregedést, kívül-belül megszépít.

hirdetés

A kovaföld talán nem a legismertebb étrend-kiegészítők csoportjába tartozik, azonban fantasztikus hatásait tekintve sokkal több figyelmet érdemelne. Jó hatással van az emésztésre, a frizurát és az arcbőrt egyaránt megszépíti, igazi univerzális csodaszer a szépségápolásban.

Mi is az a kovaföld?

A kovaföld szó hallatán valószínűleg senki nem egy olyan táplálékkiegészítőre gondol, amit a szépségápolásban is alkalmaznak. Ennek az ősi üledékes kőzetnek valójában semmi köze a barna táptalajhoz, amire a föld szó hallatán a legtöbben asszociálnak. A folyók, tavak, óceánok üledékében felhalmozódott elhalt kovamoszatokból épül fel.

Főként szilícium-dioxidból áll, ám emellett megtalálható benne számos fontos ásványi anyag, például vas, magnézium, kalcium és nátrium is. Rendkívül hasznos és fontos a szervezet kiegyensúlyozott működésének szempontjából, nem véletlen, hogy a szépségiparban, valamint az egészségmegőrzésben roppant népszerű összetevő a különböző étrend-kiegészítőkben.

Szuper hatással van az emésztésre, megszabadít a letapadt méreganyagoktól, amely nem csupán a közérzetet javítja, a bőr és a haj állapotát éppúgy befolyásolja.

 

Lassítja az idő múlását

A kovaföld nem tudja megállítani az időt, azonban a bőröregedést határozottan képes lassítani, már ami a ráncokat illeti. Főként szilícium található benne, amely hatékonyan lép fel a kontúrvesztés ellen. Az idő múlásával a kötőszövetek tartása fokozatosan gyengül, ezáltal a feszes vonások elmásznak a helyükről, a bőr szép lassan megereszkedik. A kovaföldben található szilícium ezt a folyamatot lassítja, miközben a kollagéntermelés kiegyensúlyozott működését szintén támogatja.

Méregtelenítő tulajdonságát nem csupán az emésztésre gyakorolt hatásában élvezhetjük, a sejtek anyagcsere-folyamatait éppúgy pozitívan befolyásolja, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott regenerációhoz. Érzékeny, irritált bőrön is bátran alkalmazható, hiszen garantáltan feltölti a kitikkadt, tápanyaghiányos hámréteget.

Belsőleg és külsőleg egyaránt hat a bőr állapotára. Étrend-kiegészítő formájában porként vagy kapszulában szerezhető be, ám ha a DIY-arcápolás híve vagy, könnyedén készíthetsz belőle egyszerű arcpakolást is. Vízzel felkavarva egy kenhető masszát kapsz eredményül, amit a szemek elkerülésével kell felkenni a hámrétegre. Hagyd hatni körülbelül húsz percig, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel. A pakoláshoz száraz, dehidratált bőr esetén olívaolajat vagy egy kis mézet is adagolhatsz.

 

Mérsékli a hajhullást

Az arc üdén, illetve feszesen tartása mellett a kovaföld a haj állapotát is kezelésbe veszi. A tavaszi időszakban különösen zavaróvá válhat a fokozott hajhullás, amit sokszor valóban csak szezonális problémák okoznak, ám számos esetben vitamin-, illetve ásványianyag-hiány húzódik meg a háttérben.

Amellett, hogy visszafogja a hajhullás mértékét, életet lehel a töredezett, élettelen és lestrapált frizurába. Megerősíti a gyenge szálakat, visszaadja a tincsek ragyogását és rugalmasságát.

A szervezet belső támogatásával könnyedén pótolható a kovaföld, ám az arcpakoláshoz hasonlóan a frizurádra is felkenheted egy kis extra gondoskodásért. A hajhosszra vidd fel a korábban említett DIY-masszát, majd húsz-harminc perc után öblítsd ki a hajadból. Miután alaposan kimostad a szálak közül, jöhet a szokásos hajmosási procedúra.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés