A piros, ám lapos foltokat és bőrhibákat valamivel egyszerűbb láthatatlanná varázsolni, mint a kidudorodó, gyulladt göböket. A sminkes megmutatja, milyen trükköket vethetünk be.

Valószínűleg sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy fontos esemény előtt, hirtelen óriási pattanás jelenik meg az arcunkon, természetesen a legfeltűnőbb helyen, hol máshol. Ha csak egy pöttyöcskéről van szó, nincs okunk aggódni, a gyulladt dudorokat ellenben már jóval nehezebb eltüntetni. Végre egy olyan sminkes ad tanácsot ebben a témában, aki a saját bőrén is megtapasztalta ezt a problémát, így pontosan tudja, milyen trükkök válhatnak be, hogy a göbök ne üssenek át a smink alól.

Lisa Eldridge különféle optikai csalásokhoz folyamodik, hogy a pattanás észrevétlenül belesimuljon a bőrképbe. Először lealapozza az arcát, hogy a bőrszíne egységes legyen, ám jól látszik, hogy ilyenkor a piros duzzanat még átüt a festéken, és ez egy sötétebb foltot eredményez a bőrön. Majd a pattanás környékét veszi kezelésbe, vagyis egy sötétebb korrektorral árnyékot képez a laposabb bőrfelületen, hogy a pukli optikailag belesimuljon a felszínbe.

 

Nagyon finom árnyalateltérésekkel kell dolgozni, kerülve az éles kontrasztokat, máskülönben foltos és maszatos hatást kelt a végeredmény. Erre a célra egy tűhegyes ecsetet használ, végül a pattanás felszínére ken egy kis folyékony korrektort, melynek színe világosabb a pukli környezeténél. Azután gondosan összedolgozza az árnyékolást a világos pöttyel, és ez a művelet lényegében optikailag összehúzza a dudort egészen apróra.

Következő lépésként kontúrporral fixálja a festékrétegeket, majd egy ragyogó, szemhangsúlyos sminket készít magának, hogy a tekintetére terelje a figyelmet. Az arccsont finom csillogása, valamint a tágra nyílt szemek az arc középső vonalát helyezik előtérbe, és nem azt a részt, ahol a pattanás helyezkedik el. Ha az orrnyeregnél vagy a homlokon éktelenkedik a gyulladt göb, érdemesebb az ajkakat hangsúlyozni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés