Julianne Moore és Catherine Zeta-Jones más-más eseményen vett részt nemrég, de mindkét színésznő hasonlóan merész, ám stílusosan gyönyörű ruhában jelent meg. A köldökig kivágott fazonnal akár botrányosan mellényúlhattak volna, ám a kifinomult szabásvonalaknak köszönhetően inkább az elegancia jutott érvényre, mintsem a közönséges hatás. A 62 éves és az 53 éves színésznő remek formában van, kifogástalan alakjukon csodásan érvényesült a mély dekoltázsú estélyi ruha.

hirdetés

Julianne Moore még november végén vett részt a Gotham Awards gáláján, arra tartogatta ezt a kellemesen lágy vonalvezetésű, tejfehér Carolina Herrera darabot, amit Wes Gordon tervezett. A tőle megszokott letisztultsággal tálalta a szexi dekoltázst, néhány sikkes, aranyszínű kiegészítővel dobta fel a roppant egyszerű fazont.

Kép: Dia Dipasupil/WireImage/Getty Images.

 

Catherine Zeta-Jones pedig december 5-én jelent meg egy hasonló szabású, mélyen kivágott kreációban az új, A nemzet aranya: A történelem határán című sorozatának premierjén. A diszkréten csillogó, alakkövető estélyi ruhát Elie Saab tervezte, aki nagyon ért ahhoz, hogyan csempésszen izgalmas részleteket a finoman elegáns megjelenésbe.

Julianne Moore és Catherine Zeta-Jones ruhája elegánsan merész

Egy ilyen ruhát azonban nemcsak kiválasztani, hanem viselni is tudni kell! A két színésznő csodásan ellensúlyozta a sokat mutató kivágás kacérságát, minden más részletelem letisztult, elegáns összhangot teremt az öltözékükben.

Képek: Theo Wargo, Mike Coppola/Getty Images.

 

Bár a mélyen szabott, V alakú kivágás optikailag nyújtja és karcsúsítja az alakot, egy ilyen szabás akkor érvényesül igazán, ha a csípőhöz viszonyítva a derékvonal sokkal keskenyebb. Az ideális homokóraforma egyéb trükkökkel is elérhető, például szükség esetén a vállak nagyobb hangsúlyt kaphatnak szögletes kialakítással és az anyag ráncolásával, de a válltömés éppúgy széthúzhatja picit a területet, hogy harmonikus összhangban legyen a csípővonal szélességével.

Ezek az apró részletek segítenek még jobban kiemelni a csinos sziluettet, és összességében fokozzák a nőiességet.

A vörös szőnyeges események már rengeteg láthatatlan praktikát kitermeltek a trükkös ruhafazonoknak köszönhetően. Az ilyen merész dekoltázsok esetében például általában átlátszó ragasztócsíkot alkalmaznak a sztárok, hogy elkerüljék a kínos villantást a nyilvánosság előtt. Különösen a lenge anyagú kivágásokat érdemes rögzíteni a bőrhöz az erre alkalmas tapaszokkal, hogy a hirtelen mozdulatok közben is a helyén maradjon a ruha.

Képek: Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images.

 

A leggyakoribb backstage-trükk, hogy az ilyen merész dekoltázsú fazon viselésekor a dekoltázst is a fotózásokhoz sminkelik. Olykor testolajjal kezeli, majd ragyogásfokozó primert visz fel a területre a sminkes. Ugyanúgy, mint az arc esetében, néha árnyalással és highlighter használatával emeli ki a kulcscsontokat és finomítja a bőrt.

Az egységes bőrtónus érdekében ide is felkerülhet fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó alapozó, olyan, ami nem kenődik és nem hagy foltot a ruhán. Így a vakuk fényében sem a pigmentfoltok, sem az esetleges bőrredők nem látszanak. Azt nem tudjuk, hogy a két színésznő élt-e ilyen lehetőségekkel, de csinos megjelenésükből és szépségükből az sem vonna le semmit, ha a dekoltázsukon láthatóak lennének a finom ráncok és elszíneződések.

A 62 éves Julianne Moore és az 53 éves Catherine Zeta-Jones egyaránt roppant nőies és elképesztően gyönyörű!

Kiemelt képek: Theo Wargo, Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés