A fokozott, már zavaróan erős verejtékezés sokakat érint, és előfordul, hogy a dezodor sem sokat segít a helyzeten, különösen a nyári forróságban. A hónaljbotox lehet a megoldás a fokozott izzadás ellen?

hirdetés

Az izzadás sokak számára okoz bosszús, kellemetlen pillanatokat. A nyári szezonban különösen fokozódhat még azoknál a nőknél is, akik egyébként nemigen küzdenek a verejtékezés okozta foltokkal. Nem csupán a kellemetlen szag miatt lehet aggasztó, a pólók, blúzok hónalján hagyott látható foltok éppúgy kínos szituációkat teremthetnek, noha azt mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy egy abszolút természetes folyamatról van szó.

Ahhoz, hogy a test hőszabályozása kiegyensúlyozottan működjön, egyértelműen szükség van izzadásra. Ám fontos meglátni azt a határt, hogy mi az, ami még normális mértékű verejtékezésnek számít, és mi az, ami már túlzó lehet. Ha az átlagnál jelentősebb mértékben jelentkezik, mindenképpen célszerű szakembert felkeresni a problémával, ugyanis különböző egészségügyi gondok, hormonális eltérések is okozhatják a jelenséget, nem csupán a nyári hőség válthatja ki azt.

 

Ha minden egészségügyi probléma kizárható, valószínűleg tényleg csupán arról van szó, hogy a szervezet igyekszik megóvni a testet a túlmelegedéstől. Vannak, akik hajlamosabbak az izzadásra, míg mások a kánikulában is alig tapasztalnak némi verejtékezést. A nyár folyamán feltétlenül figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadék- és ásványianyag-pótlásra, ugyanis dehidratált állapotban még inkább fokozódhat a jelenség.

A legtöbben izzadásgátló dezodorokkal és kencékkel igyekeznek csökkenteni az izzadás mértékét, de egyes gyógynövények is szuper hatással lehetnek az egyébként természetes folyamatra. Manapság már mindenféle kiegészítőt lehet vásárolni pólókhoz és blúzokhoz, egyesek nedvszívó tapaszokkal kísérleteznek, amelyeket a ruha hónaljához kell felragasztani. Fontos, hogy az izzadás teljes megszüntetése nagyon veszélyes lehet. Csak azok a megoldások jöhetnek szóba, amelyek csupán mérsékelik a verejtékezést.

 

A hónaljbotox a legjobb megoldás izzadás ellen?

Mi is ez tulajdonképpen?

Manapság a különböző eljárások egyre fejlettebbé válnak. A hagyományos megoldások mellett szóba jöhetnek orvosesztétikai, kozmetikai beavatkozások a hétköznapi problémák megoldására. A botox szó hallatán a legtöbbeknek egyértelműen a ráncok elleni küzdelem ugrik be elsőként, noha a botulinum toxin nem csupán az arcfiatalításban jeleskedik, az izzadásgátlásban is jolly jokernek számít.

A hónaljbotox egyre nagyobb trenddé növi ki magát, nem véletlenül. A szakértők szerint az első 1-2 hétben mérsékli, majd fokozatosan teljesen megszünteti az izzadást a hónalj területén. A kezelés hatása hónapokig tart, egyes esetekben akár egy éven át izzadásmentes, sima és száraz hónaljakat biztosít. A nyári szezon egyértelműen átvészelhető vele, így sok nőnek jelent megoldást a kellemetlen szituációk elkerülésére és az önbizalom növelésére.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez nem okoz-e problémát a szervezet hőmérséklet-szabályozásának szempontjából, hiszen az izzadás teljes megszüntetése nem feltétlenül egészséges. A jó hír, hogy a hónalj kezelése csupán egy apró területet ölel fel, ráadásul csupán kémiai úton gátolja az izzadást, így összességében nem jelent veszélyt. A verejtékezés a test más részein ugyanúgy érzékelhető lesz. Ebből adódóan a hőmérséklet-szabályozás és a méregtelenítés nem sérül, a kezelésnek hosszú távú negatívumai, mellékhatásai nincsenek.

 

Hogyan működik?

De hogyan is működik az eljárás? Azt a legtöbb nő pontosan tudja, hogy a botox, vagyis a botulinum toxin gyakorlatilag megfagyasztja az arcot. Számos híresség esetén lehet látni előtte-utána fotókat, videókat, amikor egy kicsit túlszaladt a kezelés mértéke, s ezáltal gyakorlatilag megszűnt a mimikájuk, vonásaik eltorzultak.

A hónalj kezelésének esetében ugyanezt az elvet alkalmazzák az orvosok. A gyengített toxin tulajdonképpen az ingerületátvitelt gátolja az idegvégződés és a verejtékmirigyek között. A hónaljbotox-eljárás körülbelül fél órát vesz igénybe, mindkét hónaljba 10-15 tűszúrással juttatják be az anyagot, érzéstelenítés után. A procedúra nem okoz fájdalmat, noha némi kellemetlenség, diszkomfortérzet azért jelentkezhet.

Minden kezelés előtt konzultáció történik, melynek során a szakember felméri, hogy a kezelés bevethető-e az adott esetben, avagy sem. Fokozott, túlzott izzadás esetén mindenképpen szakorvosi segítségre, különböző vizsgálatokra van szükség a hormonális, illetve egyéb egészségügyi problémák kizárásának céljából.

Terhesség, illetve szoptatás, netán allergia fennállásának esetén a kezelés nem végezhető el. A kezelés nem igényel lábadozást, azonban az azt követő néhány napban a gyantázás, fokozott testmozgás, a szolárium, a napozás, a forró fürdő és a szauna abszolút kerülendő.

A hónaljbotox-kezelés időszakosan ismételhető, az ára egyértelműen klinika- és helyfüggő, azonban körülbelül százezer forint felett, 100-150 ezer forint között mozog.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés