A dús, hullámos fürtök hő nélkül történő készítéséhez létezik egy nagyon egyszerű hajgöndörítő módszer, amely rövid és félhosszú haj esetén is abszolút beválik.

hirdetés

A hullámos frizura soha nem megy ki a divatból, mindig látványos és nőies, rövid haj esetén különösen. Szerencsére létezik olyan hajgöndörítő módszer, amivel könnyen, a tincsek károsítása nélkül lehet szalonszépségű eredményt elérni. Egy éjszaka vagy pár óra alatt selymesen lágy loknikat kaphat az egyenes szálú haj, ráadásul bármikor bevetheted ezt az egyszerű technikát, hiszen nem roncsolja a tincseket és nem túl időigényes. Reggel már csak az ujjaiddal kell átfésülni a fürtöket, melyek kíméletes fixálás mellett rugalmasak maradnak.

Egyszerű hajgöndörítő módszer hő nélkül, ami rövid haj esetében is működik

A hullámos fürtök készítéséhez a legtöbben hajsütő vasat vagy hajvasalót használnak, különösen rövid haj esetén. Ez azonban hosszadalmas és macerás folyamat, és még a tincseket is nagyon igénybe veszi. Ám bőven akad olyan hajgöndörítő módszer, amellyel egyszerűbben érhetsz el látványos eredményt, és a hajad sem fog kiszáradni vagy töredezni miatta.

Számos olyan videó kering az interneten, amely szuper tippeket ad a hullámos frizura elkészítéséhez, akár hőhatás és mindenféle elektromos hajformázó használata nélkül. A legtöbbjükről viszont elmondható, hogy hosszú hajú nő mutatja be a leleményes technikákat, így nehéz elképzelni,  hogy egyik-másik procedúra rövidebb hajfazon esetén is beválhat. Ezért általában legyintünk és feladjuk, ha nem olyan dús vagy hosszú a hajunk, mint a tippeket szolgáltató tartalomkészítőnek.

Jocelyn McClellan blogger most bebizonyítja, hogy ezzel a roppant egyszerű módszerrel bárki könnyedén lágy hullámokat csalhat a hajába, akár hosszú, akár állig vagy fülig érő a frizurája. Semmilyen eszközt nem kell vásárloni hozzá.

 

Jocelyn a tökéletes formázás érdekében közvetlenül hajmosás után hajhabot és tengerisó-spray-t rak a hajára, majd törölközőszárazra szárítja a tincseket. Fontos, hogy ne legyen túl nedves a haj, egyrészt, mert úgy könnyen kócolódik, a sérülékenyebb szálak pedig eltöredezhetnek, másrészt pedig, nehezebben szárad meg a frizura, így nem kapnak szép ívet a hullámok. Ráadásul előfordulhat, hogy hiába vártál egy egész éjszakát, nyirkos hajjal ébredsz.

Jocelyn egy köntös zsinórjára tekeri fel a a már félig megszáradt, épphogy csak nedves haját, tincsről tincsre haladva. Ez azért ideális módszer, mert egyrészt a köntös puha anyaga kedvező alátámasztást biztosít a még nedves és sérülékeny hajnak. Másrészt a vastagsága is pont ideális a megfelelő hullámok kialakításához.

Ha így hagyod a tincseket egész éjszakára, reggel gyönyörűen hullámos hajjal ébredhetsz, amihez csupán annyi hő kell, míg előszárítod a hajad a feltekerés előtt. Ez nagyjából egy-két perc, de ha biztosra akarsz menni, használj hővédőt, hogy megóvd a frizurád egészséges állapotát és fényét.

Kép: Getty Images.

 

Időspórolásként azonban kibontás előtt is használhatsz hajszárítót, ha nem száradtak meg teljesen a fürtök. Ilyenkor nagyon fontos, hogy megvárd, míg kihűl a hajad. Ellenkező esetben a hő lazítja a hullámokat és a végeredmény nem lesz olyan tartós. Ha nem túl hosszú a hajad, érdemes a hátsó részt egy kicsit pluszban megformázni, hogy igazán csodás legyen a frizurád.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés