Visszatért a kilencvenes években kedveltté vált kiegészítő, a hatalmas hajcsattal pedig hihetetlenül nőies frizurák készülhetnek. Nagyon egyszerű bánni vele, nem kell kézügyesség a sikkes frizurák elkészítéséhez.

hirdetés

A hatalmas hajcsatok a kilencvenes évek ikonikus kiegészítői voltak, s noha egy ideig maximum a zuhanyozáshoz sebtében összedobott kontyok elkészítését segítették, idén újra feldobják az utcai megjelenést. Nagy méretüknek köszönhetően a hosszú, vastag szálú hajjal is simán elbánnak, ráadásul a sikkes, pillanatok alatt felcsatolt frizurákhoz nem kell extra kézügyesség sem. Ha ismered a megfelelő mozdulatokat, percek alatt roppant stílusos hajviseleteket varázsolhatsz magadnak.

Sikkes, nőies frizurák hatalmas hajcsattal

A hatalmas hajcsatokkal sokkal egyszerűbb rendezett frizurát készíteni, hiszen a vastagabb, nagyobb hajtömeget is simán megtartják, ezáltal nem kell túl sokáig bíbelődni ahhoz, hogy a tincsek ne csússzanak szét. Tulajdonképpen csak a megfelelő technikákat kell ismerni, s néhány szuper trükk segítségével rendkívül változatosan vetheted be a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb kiegészítőjét.

Ha biztosra akarsz menni, egy vékony szilikon hajgumival bebiztosíthatod a tökéletes tartást. Ha nem vagy túl gyakorlott a frizurakészítésben, vagy csúszós és nehezen összefogható a hajad, mindenképpen érdemes egy hajgumival rögzíteni a tincseket, mielőtt a csattal ügyeskednél.

Ha már gyakorlottabb vagy, és nem frissen mosott frizurával trükközöl, elegendő, ha néhány kézmozdulatot sajátítasz el a nőies, elegáns konty elkészítéséhez. A hatalmas csat garantáltan a helyén tartja a szálakat, noha ehhez a verzióhoz nem árt párszor gyakorolni a lépéseket.

Ha kusza, laza kontyot szeretnél készíteni, akkor sem elegendő a hajcsatot csak úgy ukmukfukk betűzni a tincsek közé. Mielőtt véglegesen a helyére tennéd a kiegészítőt, mindenképpen egyengesd el a szálakat, hogy az eredmény sikkes és stílusos megjelenést kölcsönözzön.

Nem kell, hogy minden egyes hajszál tökéletesen a helyére kerüljön a csat alatt. Bár az elegáns, nőies, „jólfésült” kontyok roppant divatosak manapság, a játékos összhatás sem ment ki a divatból. Na persze nem egy klasszikus zuhanyzókontyot kell készíteni, de egyáltalán nem probléma, ha egy kicsit bohókásra sikerül az eredmény.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés