A kontúrozás korábban leginkább fotózásoknál, forgatások során volt bevett szokás, ám manapság sokan a hétköznapi sminkrutinba is beépítik. Ezzel a technikával jelentősen átalakítható az arckarakter, kiemelhetők az előnyös formák, miközben az elfedni kívánt vonások pillanatok alatt háttérbe szorulnak. Nem olyan egyszerű megtalálni a megfelelő íveket, ez az irtó egyszerű trükk azonban garantálja a kifinomult, keskeny orr látszatát.

hirdetés

A legtöbb nő elégedetlen valamely testrészével, sokan kifejezetten zavarónak tartják bizonyos vonásaikat. Néhányan a tökéletes külső érdekében bevállalják a plasztikai sebészeti beavatkozásokat is, míg mások a sminkkel trükköznek. Korábban főleg fotózások és forgatások alkalmával volt alapvető a kontúrozás bevezetése, mára azonban a szimpla hétköznapokba is beépült ez a technika.

Sokan nem mernek próbálkozni vele, hiszen az sem mindegy, melyik árnyalat hová kerül, valamint az is igényel némi szakértelmet, hogy hová érdemes húzni a finom vonalakat ahhoz, hogy a smink előnyössé formálja az arcot. Ez az irtó egyszerű sminktrükk megoldja a problémát, pillanatok alatt keskenyebbé varázsolja az orrot, és csak egy szemöldökcsipeszre van hozzá szükség.

 

A keskeny orr látszata nem csak plasztikával érhető el

A legtöbb nő számára, ha az arcot vesszük alapul, az orruk formája, vastagsága okozza a problémát. Manapság sokkal több orrplasztikát végeznek a szakemberek, mint pár évvel ezelőtt, ami az eljárások modernizálásának köszönhető. Ám abban az esetben, ha csak egy apró változtatásra van szükség, nem feltétlenül kell kés alá feküdni.

A kontúrozás technikáját érdemes videókból elsajátítani, hiszen a rossz helyre felvitt tónusok ahelyett, hogy háttérbe helyeznék a korrigálni kívánt vonásokat, sokkal inkább kiemelik azokat, ezáltal könnyen diszharmóniát teremthetnek. Kis gyakorlattal azonban észrevétlenül átformálható az arc egy-egy területe, persze az otikai illúziónak is megvannak a határai. Nem csak különleges alkalmakkor, hanem a mindennapokban is bevethető az árnyalatok játékán alapuló trükk, hiszen nem feltétlenül szükséges az egész arcot kontúrozni, elegendő lehet a kényes területekre koncentrálni, mint például az orr.

 

A teljes arc árnyékolása nehezebb feladat, ám akit az orra zavar, igencsak egyszerű dolga van. Pár sminklépéssel keskenyebbé varázsolhatja a vonásait. A sötét tónusoknak az orrnyereg külső részére kell kerülnie, így nyújtani fogják a területet, ami ettől vékonyabbnak hat.

Azonban nagyon kell figyelni, hogy egyenes legyen a kontúr, hiszen ahogy keskenyebbé varázsolja az orrot, ugyanúgy el is ferdítheti azt. Éppen erre a célra érdemes használni a videóban látható módon a szemöldökcsipeszt, a hibázási lehetőséget ezzel garantáltan ki lehet zárni a folyamatból.

Nem szabad túlzásba esni a felvitt kontúrral, mert csak egy hajszál választja el a természetes hatást a művi, természetellenes eredménytől. A sötétebb verzióból elég egy leheletnyit felvinni az orrnyeregre, amit aztán szivaccsal vagy ecsettel a lehető legprecízebben kell eldolgozni ahhoz, hogy ne váljon feltűnővé az éles tónuskülönbség.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés