Ezek a frizurák nemcsak divatosak, hanem kihozzák a maximumot a vékony szálú, erőtlen hajból. Vagány és nőies, elegáns vágások éppúgy szerepelnek a palettán.

hirdetés

A frizura típusa, esése és sűrűsége nagyrészt a genetikai adottságokon alapszik, s noha némileg lehet alakítani a megjelenésén, a szálak dúsítása szigorú keretek közé van szorítva. Bár a piacon egyre több hajdúsító csodaszerrel, samponnal és pakolással lehet találkozni, az efféle termékeket nem úgy kell elképzelni, hogy megsokszorozzák a hajtömeget, s hirtelen a teljes hajzuhatag átalakul.

Csodát természetesen a különböző fazonoktól sem kell várni, ám egy jól eltalált vágás sokat dobhat a tincsek volumenén. Még ha nem is sűrítik be a frizurát, optikailag dúsabbnak láttatják azt, tartást adnak a lelapuló töveknek. Az idei trendrepertoár izgalmas verziókkal készült, vagány és nőies stílusok kínálatából lehet válogatni, amelyek úgymond ellensúlyozzák vagy korrigálják a vékony szálú haj problémáját.

Divatos frizurák vékony szálú hajból

Laza frufru

Ha első lépésként nem szeretnél teljes átalakulást, nem szükséges kapásból egy látványosabb fazonváltást eszközölni. Laza frufruval alaposan felturbózhatók a lelapuló hajtövek, ráadásul nem is kell a klasszikus tömött frufrufazont bevállalni a dúsító hatás eléréséhez.

Sokan nem merik bevállalni vékony szálú frizura esetén a frufrus fazonokat, hiszen ilyenkor a homlokot keretező tincsek veszítenek a hosszukból, amitől még kevesebbnek hat a hajtömeg. Ez azonban egy hatalmas tévhit, ugyanis a jól eltalált fazon sokkal inkább volument ad az erőtlen hajnak, semmint még kevesebbnek láttatná azt.

Shag

A 2024-es paletta egyik kedvenc fazonja a vagány shag vágás, ami szó szerint csodát tesz a lelapuló, vékony szálú tincsekkel. A réteges stílusnak köszönhetően a fejtetőre lapuló hajtömeg látványosan erőre kap, nem tapad le, ennek köszönhetően pedig a teljes hajhossz esése átalakul. Néhány finom loknival még határozottabbá alakítható a volumen.

Francia bob

A francia bob tartást ad az erőtlen vékony szálú hajnak, s noha a bobfazonok idén egy kicsit kevesebbet kapnak a reflektorfényből, még mindig elképesztően divatosak. A múlhatatlan népszerűség nem csupán a nőies megjelenésüknek köszönhető, dúsító hatásuk éppúgy megkérdőjelezhetetlen.

Az áll felett végződő francia bobstílus titka, hogy az arc közepére tereli a fókuszt, ezáltal a lelapuló hajtövek teljes mértékben háttérbe szorulnak. A haj esése ráadásul a profi vágásnak köszönhetően látványosan átalakul, egy könnyed frufruval vagy néhány hullámmal megspékelve a volumennövelő hatás még határozottabban érvényesül.

Pillangóvágás

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb vágása, a pillangóvágás a hosszú, vékony szálú és erőtlen tincsekből is kihozza a maximumot. Nem alakítja át teljesen a frizurát, nem kell lemondani a fenékig érő szálakról sem. Az összhatás mégis dúsabb megjelenést kölcsönöz a lelapuló frizurának.

Tulajdonképpen a lépcsőzetes vágásban rejlik a titok, amit egy árnyalt festéssel, finom és természetes melírral még inkább ki lehet emelni. A rétegek találkozása, a fény-árnyék kontraszt ugyanis optikailag szépen dúsítja a lelapuló frizurát.

Dauerolt pixie

Habár egyértelműen a shag a paletta legvagányabb eleme, a dauerolt pixie erősen versenybe száll vele. A rövid, klasszikus pixie-vágás soha nem megy ki a divatból, igazi klasszikus, ami vékony szálú hajból is remekül mutat. Ha a fejtetőre lapuló tincsek okozzák a problémát, érdemes kipróbálni egy göndör verziót. Nem kell a régi típusú dauerral tönkretenni a tincseket, manapság már több kíméletes módszer közül lehet válogatni, amelyekkel ugyanúgy elérhető a dögös loknis összhatás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés