Az arcformának megfelelő hajfazon már önmagában is képes leradírozni pár évet az emberről, pláne, ha előnyös, finom sminkkel párosul. A fiatalító frizura ereje ebben az esetben is lemérhető, látványos változást tapasztalt magán a 69 éves nő.

hirdetés

A divat folyton változó körforgásában könnyű elveszi a trendek között. Egymást váltják a felkapottnak számító frizurák, így a legtöbb nő szeret kísérletezni. Ám előfordul, hogy a magazinban csinosnak vélt hajfazon mégsem annyira előnyös, ennek ellenére ragaszkodik hozzá a viselője. Biztonsági játékosok is akadnak, akik mindig a jól bevált fazonra szavaznak. Pedig az arc sokat változik az évek során, így az a vágás, ami húsz évvel korábban jól állt az embernek, nem biztos, hogy később is megállja helyét.

Az előnyös frizurának sokkal nagyobb ereje van, mint azt elsőre gondolnánk. Az arcformához passzoló fazon kiemeli a vonásokat, fiatalítja a kinézetet, és ragyogóvá teszi a küllemet. Ez a hatás tükröződik az egész megjelenésen, mivel a csinos hajviselet megdobja az önbizalmat, ami tovább fokozható egy esztétikusan felvitt sminkkel.

Manapság már sok helyről lehet inspirációt gyűjteni, így könnyebb rábukkanni arra a frizuratípusra, ami előnyösen hangsúlyozza a vonásokat, és szépen kiemeli a tekintetet. Néha fontos kiszakadni a komfortzónából, már ami a haj hosszát illeti. Nem csak a hosszú haj lehet az, ami nőiessé varázsolja az összhatást, nagyon sok állig érő és egészen rövid vágás képes igazán vonzóvá tenni a megjelenést. Egy jó szakember sokat segíthet a döntésben, illetve abban, hogy a kiválasztott divatos fazont személyre szabja.

Mindenki számára mást jelent a fiatalító frizura: itt a rövidebb fazon hozta meg a sikert

A 69 éves Marsha éveken keresztül festette a haját. Eredetileg sötét, feketés tónusú hajszínnel rendelkezik, ám idővel megjelentek a szürkés, ezüstös szálak a frizurájában. Megpróbálta elrejteni az őszülő tincseket, ezért festéskor mindig megmaradt az eredetihez hasonló árnyalatnál.

Egy idő után azonban belefáradt az állandó festésbe, ezért úgy döntött, hogy egyszerűen lenöveszti a festett színt. A sötét és az ezüstös szálak keveredése igazán különleges elegyet alkot, amelyet Marsha megszeretett. Ám a fazon előnytelen volt számára, mivel lapos, unalmas hatást keltett, és sokkal kevesebbnek mutatta a hajtömeget.

 

A 69 éves nő haja vékony szálú, hamar elveszíti volumenét, így könnyen a fejére lapul. Az átalakulás során fontos volt számára, hogy megmaradjanak az őszes tincsei, ám a hajvágásra nyitott volt.

A fodrász és csapata egy áll alá érő, rövid frizura mellett döntött, amely különböző hosszúságú tincsekből áll. A rövidebb rétegekkel felturbózott vágás optikailag dúsabbnak mutatja a hajkoronát, és sokkal tömöttebb hatást nyújt. A szakember ezt lágy ondolálással fokozta. A rövidebb tincsek esetében elegendőek a finom, légies hullámok.

Marsha ezután egy finom sminket kapott, ami a szemekre helyezi a hangsúlyt. Bár a maszkhatású smink sohasem szép, ötven év felett mindenképp kerülni kell a vastag festékrétegeket, hiszen az arcbőr egyenetlenségei miatt könnyebben megtörhet, vagy megülhet a ráncokban. A lágy textúra itt adott, de a bronzos kontúrral talán kissé túlzásba esett a sminkes. Az arc üdeségét lágyabb, halványabb tónusokkal is elő lehet csalogatni. Marsha esetében a felpuhult arcélek kiemelése és a határozott kontúr megteremtése volt a cél, emiatt fény-árnyék hatásokkal játszott a szakember.

Sosincs késő megújulni, és sok esetben pár apróság is elég a változáshoz. Az előnyös frizura fiatalító erővel bír, a videóban bemutatott fazon beszárítása sem igényel bonyolult mozdulatokat. A 69 éves nő teljesen kivirult új küllemével, és ez láthatóan magabiztossá tette.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás: