Azt már megszokhattuk, hogy időnként felbukkan egy-egy csodatrükk az interneten, amely hatalmába keríti a szépségtrendekért rajongó nőket. Előfordul, hogy a videóban látható praktika nem úgy működik, mint ahogy azt a bloggerek beharangozzák, ám vannak kifejezetten hasznos, remekül alkalmazható verziók is. Ez a pofonegyszerű trükk látványos fiatalító hatással bír, ráadásul egyetlen perc alatt kisimulnak a homlokráncok a frizura hatására.

hirdetés

Egyperces trükk, amitől fiatalító hatású lesz a frizura

A bőr megereszkedése az idő múlásával természetes folyamatként jelentkezik, kinél korábban, kinél később mutatkoznak meg az első finom ráncok. Vannak, akik már a harmincas éveikben rendszeresen alávetik magukat különböző kozmetikai kezeléseknek, míg mások a tudatos bőrápolás adta hatóanyagokkal igyekeznek megőrizni fiatalos megjelenésüket, feszes arcbőrüket.

A hatékony eljárások, valamint a remek összetevőket tartalmazó kencék valóban sokat tesznek a bőr feszességének megőrzéséért. Vannak azonban olyan megoldások is, amelyek nem hosszú távú opciók ugyan, ideiglenesen mégis kisimítják az esztétikailag zavaró barázdákat.

Az elmúlt időszakban egy pofonegyszerű trükk kezdett terjedni az interneten, amely egyetlen perc alatt húzza simára a megereszkedett homlokot. A titok kulcsa a frizura elkészítésében rejlik. A procedúra valóban nem igényel különösebb kézügyességet, elképesztően gyors és láthatóan rendkívül látványos eredménnyel szolgál.

A folyamathoz csupán egy csatra vagy egy nagyobb hajgumira, illetve egy szilikon hajgumira lesz szükséged. A hajtömeg felső harmadát célszerű felkötni a videóban látható módon, így sokkal egyszerűbb lesz kivitelezni a trükköt. A szilikon hajgumival való bíbelődés igencsak bosszús tud lenni. A tapadós anyag csúnyán belegabalyodhat a szálakba, ezért érdemes elvenni az útjából azokat a tincseket, amelyeket nem szeretnél összefogni vele.

A trükk zsenialitása abban rejlik, hogy a hátrafeszített hajszálak magukkal húzzák a bőrt is, ettől a homlok sokkal feszesebbnek tűnik, a vonalak megemelkednek. Éppen emiatt egy egész nap során kissé kényelmetlenné, kellemetlenné válhat a feszes copf, célszerű óvatosan bánni vele, azért ne tépje túlzottan a szálakat. A szoros frizurák nem alkalmasak mindennapi viselésre, olykor-olykor be lehet vetni őket, de ha gyakran feszíted meg a fejbőrt a tincsekkel, annak akár hajhullás és fejfájás lehet a következménye.

A praktika már vállig vagy kicsivel váll fölé érő hajhossz esetén is alkalmazható, de hosszú tincsek esetén éppúgy elérhető a látványos bőrfeszesítő hatás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés