Sokak szerint a félhosszú frizura nem áll sehogy, nehéz belőle igazán nőies fazont faragni, egyszóval olyan semmilyen. Vannak, akik direkt választják ezt a hajhosszt, míg mások a rövid haj lenövesztése miatt tapasztalják meg, milyen is együtt élni a se nem hosszú, se nem rövid tincsekkel. Ezek a tippek segítenek abban, hogy formássá váljon a haj, legyen tartása, és ne keltsen öregítő hatást az eredmény.

hirdetés

A félhosszú frizura nem öregít, ha beveted ezeket a trükköket

A félhosszú frizurát sokan azért választják, mert egyszerű vele bánni. Simán copfba lehet kötni, miközben a tincsek sem okoznak problémát. Nagyon sokat számít azonban a kialakított fazon, mivel ez a hajhossz könnyedén öregítheti a megjelenést. Vékony szálú haj esetén ez a hatás még inkább felerősödik, a gyenge szálak rálapulnak a fejtetőre, amitől az egész lobonc szó szerint nem áll sehogy.

Miközben egyesek szándékosan választják ezt a stílust, mások a rövid tincseik lenövesztésekor tapasztalják meg a negatívumokat. Ezt az időszakot bizony-bizony át kell vészelni valahogy, azonban hatalmas tévhit, hogy a félhosszú haj nem lehet nőies. Pár egyszerű trükk segítségével pillanatok alatt trendi és dögös frizura válik a lelapult fazonból.

 

Ha félhosszú frizurát vágattál magadnak, itt az ideje beszerezni egy tupírfésűt! Ahhoz, hogy ez a hajstílus ne keltsen lapos hatást, mindenképp érdemes megemelni a tincseket. Akár hajszárítóval is tehetsz a határozott volumenért, azonban a legjobb, ha egy picit feltupírozod a szálakat. Ettől gyönyörű tartása lesz a hajadnak!

A félig felkötött fazon rengeteget dob az összképen. A videóban lépésről lépésre láthatod, hogyan készül el mindössze pár perc alatt a nőies eredmény. Nem csupán roppant vonzó ez a hajstílus, de rendkívül praktikus is, hiszen napközben cseppet sem lesznek zavaróak az arcba hulló hajszálak.

Bármilyen furcsán hangzik, az egyszerű copf szintén lefaraghat pár évet az eredeti korból. Ami még ennél is sikkesebb hatást kelt, az a hullámos verzió. A könnyed, laza loknik dúsabbnak mutatják a tincseket, rendkívül nőiessé varázsolják az összképet. Nem szabad azonban túlzásba esni a göndörítéssel, hiszen a haj hosszából levesz pár centit, így rövidebbnek láttatja a szálakat.

Egy laza konty szintén fantasztikus eredményt ígér, a félhosszú haj előnye pedig az, hogy ebből bizony bármilyen fazont ki lehet hozni. Érdemes az elülső tincseket lógva hagyni, a konty pedig ne legyen túl feszes, ettől könnyed és fiatalos hatást kelt az összkép.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés