A félhosszú frizurák évek óta kiemelt helyen szerepelnek az aktuális trendek között. A sikkes vágások kihozzák a maximumot a megjelenésből, hiszen a vállig érő, rétegezett fazonok alaposan megdobják a haj volumenét, így sokkal dúsabb hatást kelt a hajviselet. Idén pedig a formázáson lesz a legtöbb hangsúly.

hirdetés

A félhosszú, vállig érő frizurák egyszerre praktikusak és nőiesek. A megfelelő fazonnal nem kell órákig bajlódni a tükör előtt, könnyű elkészíteni a csinos frizurát. Viselheted feltűzve, copfba kötve, esetleg kiengedve a lazán rétegezett tincseket, ezek a vágások abszolút nem korlátozzák a változatosságot és a kreativitást.

Rengeteg variáció közül választhatsz, a formázásnak tényleg csak a képzelet szabhat határt. A mesterkélt, túlságosan megkreált hajköltemények ideje leáldozott, a tavaszi trendhullámban a haj természetes textúrája kerül reflektorfénybe.

Az egészen rövid haj formázása esetenként problémát okozhat, míg a hosszú, derékig érő lobonc könnyedén unalmassá, egysíkúvá válhat. A kettő között nagyszerű átmenetet képeznek a vállig, váll alá érő fazonok, melyek a változatos vágási, formázási technikáknak köszönhetően nagyszerűen igazíthatók az aktuális trendekhez.

Ráadásul minden hajtípus számára ideálisak lehetnek a felkapott stílusok, a vékony szálú hajnak nem csak a megfelelő vágástípus, hanem a könnyed ondolálás, beszárítás is tartást, tömeget adhat.

Hullámos, egyenes, vizes hatású: ezek a legdivatosabb félhosszú frizurák a szezonban

A vizes hatású frizurák trendje a kilencvenes évek után ismét fellángolt. A félhosszú hajból nagyon könnyedén elkészíthető ez a verzió. A tincsek lehetnek egyenesek vagy hullámosak, nem számít. Ez a trend egész évben velünk marad, így még bőven van idő kikísérletezni a megfelelő viseletet. Arra kell ügyelni, hogy ne gondozatlan, zsíros hatást keltsen a hajkorona, a fényes textúra alap, viszont érdemes lágy esésre törekedni.

 

A kétezres évek elején ezt a frizurát sütötték el leggyakrabban a fiatal nők. Az arc mellett szabadon hagyott tincsek szinte kötelezők voltak. A nosztalgikus frizuramódi fellángolásával ismét előtérbe kerül az elfeledett viselet. A legkönnyebben úgy készítheted el, ha összefogod egy copfba vagy kontyba a hajad, majd kihúzod az archoz közel eső tincseket. Az úgynevezett nindzsakonty jól passzol ehhez a stílushoz.

 

A franciás frufruval kiegészített, rendezetlen lob már félhosszúnak számít, hiszen a vállig ér. A laza hullámok növelik a hajtömeget, így sűrűbbnek, dúsabbnak tűnik a frizura. Ráadásul elkészíteni sem bonyolult, ha rendelkezel természetes göndörséggel, akkor egyszerűen csak fésüld át a hajat, vagy készíts fonást éjszakára. Amennyiben természetéből adódóan nincsenek hullámok a hajadban, tárcsás, diffúzoros hajszárítóval ügyeskedj a fazon formázásakor. A lágy, természetes hatás a nyerő!

 

A hollywoodi csillogás sosem megy ki a divatból, így a fényesre szárított, finom loknik továbbra is fellelhetők a palettán. Ebben az esetben is kerülni kell a túlzott hajlakkot, az ondolált tincsek merevre fixálása nem passzol ehhez a stílushoz. A legegyszerűbben úgy készítheted el, ha nagy sütővassal éred el a laza hullámokat, majd hajkefével óvatosan átfésülöd.

 

A laza, természetes hatású viseletekkel garantáltan nem hibázhatsz, és nem telik sok időbe elkészíteni őket. Egy ilyen frizurát könnyedén megkomponálhatsz még a legsietősebb reggelen is. Ha pedig szívesen lerövidítenéd a formázási időt, akkor próbáld ki valamelyik trükkös göndörítési formát, amivel reggelre szabályos hullámokba rendeződik a haj.

 

A hatvanas évek vidám copfjai is visszatértek. A magasra fogott lófarok és a féloldalas frufru igazán jól mutat együtt. Sokkal izgalmasabb, nőiesebb, mint egy hátrafogott frizura, ezért érdemes vele tenni egy próbát. Ha túl hosszú elöl a hajad, akkor oldalra tűzheted.

 

A balerinakonty talán az egyik legjobb alternatíva, ha gyors, mutatós frizurát szeretnél. Csak készíts választékot középen, majd fogd szoros kontyba a hajad, és rögzítsd. Minden alkalomra megállja a helyét, és garantáltan nem kelt unalmas hatást.

 

Kiemelt kép: Theo Wargo / Getty Images.

Képek a cikkben: Emma McIntyre, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Amy Sussman, Frazer Harrison, Theo Wargo, Paul Archuleta, Kurt Krieger – Corbis/Corbis / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés