A nyári divat legjobban variálható fazonjai a félhosszú frizurák. Nem csak roppant nőiesek, hanem praktikusak is, hiszen kifejezetten könnyen formázhatóak otthon, ezáltal változatosan viselhetőek. Ugyanakkor ezek a népszerű vágások megdobják a vékony szálú haj volumenét, és kialakításuknak köszönhetően kevéd időráfordítással is sikkessé teszik a megjelenést.

hirdetés

A vállig érő haj az egyik legjobb választás, ha nem akarsz túl rövid frizurát, de szívesen adnál mutatós formát, fazont a hajadnak, hogy ne csak úgy lógjon. Ezek a félhosszú frizurák legtöbbször vállnál vagy egy kicsivel alatta végződnek, és a nyári divat szerint változatos kialakítással bírnak.

A hosszuk már eleve könnyen kezelhetővé teszi őket, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy feltűzve, összefogva viseld a tincseidet, ám a vágásban rejlő titok nyitja, hogy kiengedett formában sem nyújt unalmas képet a hajkorona. Ha erre még a fazonírozással is rásegít a fodrász, akkor reggelente valóban pillanatok alatt sikerült belőni a sikkes hajstílust.

Csodás félhosszú frizurák, amikre igent mond a nyári divat: felpezsdítik a megjelenést

A frizuratrendeket továbbra is áthatja a nosztalgia, sok ismerős fazonnal találkozhatsz a palettán. Az aktuális irányzatok között visszaköszönnek a nyolcvanas-kilencvenes évek felkapott fazonjai. A fodrászok nagyszerűen ötvözik a retró irányzatokat a modern vágástechnikákkal. Rengeteg olyan hajstílus akad, ami nem igényel különösebb formázást, már egy körkefés beszárítással is csodákat lehet tenni.

Rétegezett lob

A klasszikus lobfazont senkinek sem kell bemutatni. Idén nyáron a rövidebb tincsekkel felturbózott verziója kerül középpontba, ami sokkal nagyobb volument ad a frizurának. Nem kell vele túlzásba esni, elég, ha a tincsek csupán pár centivel rövidebbek. Könnyű a formázása, a tengerparti hatású frizura lazán elkészíthető belőle, és az sem gond, ha egy kicsit kócos az összhatás.

Klasszik bob

A klasszikus, egyenesre vágott bobfrizura is tartogat izgalmakat. A rövid fazon eleve volumennövelő hatással rendelkezik, ezt pedig a formázással szépen lehet fokozni. A szélfútta hatás ebben az esetben is szóba jöhet, de az egészen egyenes tincsek is ultrasikkes összképet adnak. A lényeg, hogy a hajvégek egyforma hosszúságúak legyenek.

Az egyenes vágás inkább azoknál jöhet szóba, akiknél nem ritkás a hajtömeg, és a tincsek végei nincsenek elkopva, elvékonyodva. Más esetben a fodrász egy blunt vágással, vagy rétegek kialakításával tud trükközni.

Poliphaj

A poliphaj az év csúcstrendje, ezért a nyári repertoárból sem maradhat ki. Hasonló a shaghez, de a megszedett tincsek sokkal rövidebbek, így szépen keretezik az orcát. Bár a formázása elsőre bonyolultnak tűnhet, a valóságban nem kell vele annyit bajlódni. A haj természetes textúrája már remek kiindulási alapot ad.

Modern shag

A shag új formában tér vissza, a hirtelen rövid tincsek helyett a finom átmenetek érvényesülnek. Ezek a verziók sokkal nőiesebb, visszafogottabb hatást keltenek. A frufruval kedvedre játszadozhatsz, az egész azon múlik, hogy hova kerül a választék.

 

Kiemelt kép: George Pimentel / Getty Images. 

Képek a cikkben: Axelle/Bauer-Griffin, Rodin Eckenroth, Miikka Skaffari, George Pimentel / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés