Hiába a smink és a gondosan kiválasztott ruha, ha sugárzik az arcról a fáradtság. A táskás szem problémájának azonban búcsút lehet inteni négy egyszerű praktikával.

hirdetés

 

A szem a lélek tükre – mindaddig szeretjük ezt a mondást, amíg szemünk szép, üde külsőt kölcsönöz nekünk. Viszont, amint az életben felsorakoznak a kihívások, alig van idő aludni, és a stressz is utolér, életmódunk pillanatok alatt meglátszik a szemeken, jobban mondva a szemek környékén. Ekkor legszívesebben otthon maradnánk a szem alatt keletkezett táskák és sötét karikák társaságában. Erre viszont semmi szükség, ha felkészülünk az ilyen esetekre.

 

A szemek alatti táskák az évek haladtával duzzadnak és mélyülnek, mivel a szemmozgató izmok fokozatosan gyengülnek, valamint a bőr is vékonyabbá válik és megereszkedik. Ha nem a kor, akkor a kevésbé szerencsés genetika, vagy csupán egy átvirrasztott éjszaka is ilyen problémákhoz vezethet.

A táskás szem ellenszere megtalálható akár a konyhában is

Vannak jól bevált, és akár házilag is elkészíthető praktikák a makacs táskák eltüntetésére. Összeválogattunk néhány olyan tippet, amely gyors, és ráadásul természetes megoldást nyújt az említett problémákra.

Teafilter

Sok teafajta, például a zöld tea hatásosan szünteti meg a puffadt és sötét bőr látványát. Antioxidáns tartalma fokozhatja a bőr véráramát. A vízben való áztatás után érdemes hagyni kihűlni a teafilter, de akár a hűtőbe is beteheted, hogy hidegen jobban kifejthesse hatását. Helyezd a filtereket az előzőleg megtisztított, fáradt szemkörnyékre, és pár percig pihentesd rajta.

Nyers burgonya

Fapados választásnak tűnik, de a benne található C-, B1-és B6-vitaminok, enzimek és a keményítő gyulladáscsökkentő hatással bírnak, így együttesen segítenek eltüntetni a szemkörnyéki duzzanatot. A burgonyát vághatod vékony szeletekre, de akár le is reszelheted, és a levébe áztatott vattakorongot is a szem alá helyezheted. Frissen vágva, és hűvösen érdemes alkalmazni.

Kígyóuborka

Ez a zöldség 95%-os víztartalmánál fogva fantasztikusan hidratál, és még vitaminokban is bővelkedik. A burgonyához hasonlóképpen, frissen szeletelve, vagy reszelve és behűtve fejti ki hatását, a szem alatti környéken legalább tíz percig pihentetve.

Hűvös kompresszió

Nem hiába fontos a zöldségek behűtése, ugyanis a hideg csökkenti az átmenetileg vizenyős táskákat a szem alatt. Ehhez elővehetsz néhány jégkockát törölközőbe tekerve, de egy lehűtött fémeszköz – például kanál -, vagy fagyasztott gyümölcs is hatásos lehet. A lényeg, hogy óvatosan használd a fagyos dolgokat, ugyanis könnyen sérüléseket szerezhetsz a puha bőrfelületen.

Listánkból nem véletlenül maradtak ki a sminktermékek, habár érthető módon egyből a korrektorok és az alapozók széles választékához nyúlnánk, hiszen legtöbbjük gyors és varázsütés-szerűen működik. Az efféle fedőfestékek alkalmasságát nem vitatjuk, azonban hosszú távú működőképességét igen.

Abban az esetben, ha a sminkes megoldás döntesz, figyelj arra, hogy az egyenetlen bőrredőkön nem nyújt esztétikus fedést a festék, csupán a sötét karikákat takarja el, de a táskákat akár ki is hangsúlyozhatja. Nem ajánlatos túl sokat sem használni belőle, ugyanis a ráncokat könnyen kiemelni. Végül pedig ne feledkezz meg alaposan lemosni a sminket, hiszen kiszáríthatja a finom bőrt.

Amennyiben odafigyelsz erre a néhány dologra, könnyebben előzhető meg a táskás szem problémája, és a korrektorokat is elfelejtheted:

  • A napi 2-3 liter folyadékot mindenképp szükséges elfogyasztani, ezáltal biztosítva a szervezet megfelelő hidratáltságát.
  • Csökkentsd az esetleges allergiás tünetek kiváltó tényezőit – úgy, mint egyes krémek, olajok, irritáló hatású szempillaspirálok használatát.
  • Ne spórolj az alvással töltött órákkal, illetve lefekvés előtt csökkentsd a bevitt folyadék, valamint az erősen sós, fűszeres ételek mennyiségét.

Abban az esetben, ha puffadt szemeidre nem találsz működő krémet vagy házi praktikát, úgy szükségszerű kikérni szakorvos véleményét, hiszen akár vesebetegség, pajzsmirigyprobléma, allergia és egyéb hormonbetegségek is állhatnak a hátterében.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés