Nem mindenkit áldottak meg természetesen dús, telt ajkakkal, így egy-egy rúzsozás alkalmával gyakran lehet szükség az ajkak vonalának újrarajzolására. Különösen az erősen pigmentált színeknél nem mindegy ennek a technikája, hiszen könnyen el lehet rontani, és épp ellenkező hatást vált ki.

Természetes hatású, telt ajkak

Az alábbi videóban néhány hasznos tippet kapsz arról, hogyan lehet a legkönnyebben és a legtermészetesebben rajzolni teltebb ajkakat. Az első trükk, hogy ne akard az egész szádat újrarajzolni, hanem csak az ajkak középső részét korrigáld. Az ajkak széleit a természetes vonal mentén kösd össze a megrajzolt részekkel, és csak annyira menj túl rajta, amennyire szükséges.

Ezután ceruzával színezd ki a szádat azokon a pontokon, ahol túlrajzoltad az ajkakat, majd jöhet a rúzs. A videó készítője azt javasolja, hogy matt rúzst használj, mert a fényes textúrák visszatükrözik a fényt az ajkak természetes vonalán, és így egyből látszódik, hogy az ajakkontúr nem természetes.

Ha megvagy a rúzsozással, jöhet még egy kevés korrigálás a ceruzával, ha szükséges, majd korrektorral vékonyan javítsd az esetleges egyenetlenségeket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés