A szemüveg alatt könnyen elkenődik, elfolyik a smink, a dioptriás okuláré pedig zártabbá teheti a tekintetet. Szerencsénkre ezek a bosszantó apróságok kivédhetőek, a helyes sminktechnikának köszönhetően sokkal szebbé, csinosabbá válik a küllem!

hirdetés

A szemüveg sokszor megnehezíti a sminkelést, hiszen a nap folyamán a keret elcsúszhat, a tappancsok pedig lekoptatják a gondosan elkészített makeupot. A lencse úgyszintén módosíthatja a küllemet, hiszen zártabbá, kisebbé teheti a tekintet, ez pedig az egész megjelenést leronthatja.

Manapság már igazán divatos, előnyös keretek közül válogathatunk, így bárki könnyedén megtalálhatja az arcformájához passzoló darabot. Ez a sminkelést úgyszintén megkönnyíti, szemsmink esetén az árnyalatok passzolhatnak a kerethez. Inkább a világos tónusokkal trükközz, mivel nem a szemüveg túljátszása a cél. A csillogó festékek tágra nyitják a tekintetet, ezzel a praktikával elkerülhető, hogy csak az okuláré érvényesüljön.

Praktikus tippek, amelyektől tartósabb lesz a smink

A sminknél az első lépés mindig a hidratálás, hiszen a száraz, vízhiányos bőrön a festék előnytelenül érvényesül, megül a ráncokban, porózussá válik. A szemüveg a lencse miatt felerősíti a bőrszárazságot. Bőségesen kerüljön hidratáló a szemkörnyékre, amelyet óvatos, lágy mozdulatokkal masszírozz be a hámrétegbe.

A korrektor úgyszintén fontos, a szem alatti sötét foltokat ezzel a kencével lehet egyenletesen elfedni. Legyen világosabb, mint a bőrszín, így jobban érvényesül a hatása.

A szemüveg a nap folyamán csúszkálhat, ezért az orr körüli területekre több primert vigyél fel. Ezután következhet a korrektor, majd a púder. Egy kevés kencét a szemüveg tappancsaira is tehetsz, így nem koptatja le a festéket az orcáról. A hámréteg izzadhat, olajos érzetűvé válhat a bőr, amitől az okuláré még inkább elmozoghat. A bosszantó problémát mattító kendővel orvosolhatod, a segítségével egész nap érintetlen marad a makeup.

 

A szemöldök hangsúlyozása úgyszintén fontos, mivel ez szépen keretezi az orcát. A szemüvegkeret méretét is jó figyelembe venni, ehhez igazíthatod a szemsminket. A megfelelő árnyalatokkal úgyszintén emelhető a megjelenés, sötét színű szemüveg esetén a világosabb tónusokkal teheted tökéletessé a sminket.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés