A szemüveg kiválasztásának szempontjából, elsősorban az arcforma a mérvadó, de a fej arányait is érdemes figyelembe venni. Hiába a divatos keret, ha nem illik hozzád, csak ronthat az összképen.

Fontos, hogy tudd, milyen az arcformád, hiszen ez az információ lényegesen leegyszerűsíti számodra a sminkelést, illetve a frizura- és szemüvegválasztást.

Ám a megfelelő szemüvegkeret megtalálásához, az arcarányokra is figyelni kell. Nem mindegy, hogy a homlokod keskenyebb és az állcsontod szélesebb, vagy éppen fordítva.

Szemüveg kiválasztása arcforma szerint

Korábbi cikkünk segítségével pontosan meghatározhatod az arcformádat. Ha már tudod, milyen alakzatba foglalható bele a fizimiskád, akkor a videó segítségével azt vizsgáld meg, hogy hol van az arcod legszélesebb vonala.

Gondolatban felezd meg függőlegesen és vízszintesen az arcodat, majd képzeletben egy-egy vonallal kösd össze a halántékod két oldalát, illetve az állkapocscsontnak két azon pontját, ahol a koponyához illeszkedik. Ha segít, lemosható szemceruzával meg is húzhatod a vonalakat. Így látni fogod, hogy alul, vagy felül szélesebb-e az arcod, illetve azt is, hogy egy-egy részlete hogyan aránylik az egészhez.

 

A videóban azt is láthatod, hogy melyik arcformához milyen divatos szemüvegkeretek passzolnak leginkább. Azt, hogy mennyire legyen hangsúlyos a szemüvegkeret, leginkább az arc arányai döntik el. Ha a homlok keskeny, bátran választhatsz olyan fazont, amely felül karakteresebb, de ebben az esetben a szemöldök ívét és vastagságát is figyelni kell. Ha az orcák kerekdedek és hangsúlyosak, a túl nagy és vastag keretektől érdemes óvakodni.

A felvételen sokféle arctípust láthatsz, így bőven találsz összehasonlítási alapot, amely megkönnyítheti az arcforma meghatározását, valamint a hozzá illő szemüveg kiválasztását. Olyanokra is fókuszálj, mint az orr, vagy az áll szélessége.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés