Az őszi sminktrendek visszahozzák a klasszikus vörös ajkakat, és a hangsúlyos cicasminkeket. A natúr színvilág sem vonul feledésbe, melyben a pirosító szinte alig kap helyet.

Az őszi-téli szezon divatbemutatóin nemcsak az extravagáns, szélsőséges sminkdivat alapjait fektették le a sminkmesterek, hiszen hordható sminkkreációk is szép számmal bukkantak fel a kifutókon. A vintage vonal érezhetően erős lesz a hideg hónapokban, melyek alapja a sápadt, elefántcsontszínű, vagy bézs tónusú, matt hatású arcbőr.

A legnőiesebb őszi sminktrendek idén

Láthatóan, az őrült kontúrozás, és a nyolcvanas-kilencvenes évekre jellemző bronzos árnyalás a múlt homályába vész, az új sminktrendek ugyanis, még a pirosítóval is csínján bánnak. A szemek és az ajkak azonban nagyobb hangsúlyt kapnak: visszakúszik a köztudatba a füstös szemsmink, valamint a bold rúzsozás, amelyhez vérvörös, bordó, vagy burgundi árnyalatok passzolnak.

A szemöldök és az arcbőr természetes, üde hatást kelt, és itt-ott a highlighter is becsúszik, de csak finoman adagolva. Az Instagramon divatosnak titulált műszempilláknak nyoma sincs, a tekintet kiemelésére inkább a tusvonal szolgál.

Az ötvenes-hatvanas éveket megidéző, valamint a rockos, vastag cicaszemek egyaránt megjelentek a kifutókon, és natúr sminkekre is sokféle megoldást láthatunk. A halvány rózsaszínes, nude és bézs tónusok dominálnak a neutrális vonalon, mely a matt és vizes hatású alapozást is támogatja.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés