A világon a barna szeműek vannak a legtöbben, de ettől függetlenül hiba lenne azt hinni, hogy ez a szemszín nem különleges. Megfelelő színekkel hangsúlyozva nagyon igéző pillantást varázsolhat magának az ember.

Ezek a színek illenek a barna szemhez

Gyakori tévhit, hogy a sminknek a szem színével megegyezőnek vagy hasonló árnyalatúnak kell lennie. Éppen, hogy minél ellentétesebb árnyalattal hangsúlyozod a tekinteted, annál jobban kiemeled. A barna szemhez tehát jöhet a narancs, a piros, a padlizsán és a kék szín is. Utóbbihoz hoztunk egy remek videót is, amiből kitűnik, hogy milyen remek választás ez a szín barna szemhez.

Nem kell túl ördöngös dologra gondolni, egy apró részlettel is különlegessé tudod tenni a sminkedet. Ahogy a videóban is látod, a szemsmink nagyon egyszerűen készül. A szemhéjadra és a mélyítővonalba kerüljön egy világosabb árnyalatú barna, amit a külső szemzugban egy sötétebb barnával hangsúlyozz. Ezután a vízvonalad húzd ki kék szemceruzával és ugyancsak kék szemfestéket satírozz el a szempillatövekben. Ha nincs ilyen szemceruzád, a sima szemfesték is megteszi, amit csak a szempillatövekre vigyél fel. Kész is vagy, az eredmény pedig egyszerűen csodálatos.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés