Nem mindenki szereti a harsány, feltűnő sminket, így legtöbbször arra törekednek, hogy olyan minimalista, természetes megoldást találjanak, ami univerzális, és a legtöbb alkalomhoz remekül passzol. A no makeup makeup mozgalom most amúgy is divatban van, így azoknak is tetszhet az alábbi videóban bemutatott smink, akik trendik szeretnének lenni.

Így készül a pezsgőszín smink

A videó készítője először arcolajat visz fel a tiszta arcbőrére, ami helyett a megszokott hidratálódat is használhatod. Azután egy könnyű állagú, de biztos fedést adó alapozó, valamint a szem alatti karikák és egyéb bőrhibák eltüntetésére szolgáló korrektor következik.

Púdert az orcán és a szem körül is használ azért, hogy a felvitt szemfesték később ne gyűljön össze a szemhéj redőiben.A szemöldököt aprólékos, de laza mozdulatokkal rajzolja meg, először annak alsó részét, majd onnan építkezik felfelé. Az orrnyereg két szélét halványan kontúrozza, hogy keskenyebbnek, egyenletesebbnek tűnjön az orr vonala.

Ezután egy gondosan elsatírozott, barackos-világosbarna szemhéjpúdert visz fel a szemhéjra és az alsó szempillatövekre, majd egy halvány, bronzos-pezsgőszínű, csillogó szemhéjpúdert ütöget bele az ujjaival a szemhéj középső részére. Az ujjakkal felvitt festék sokkal pigmentáltabb lesz, mintha ecsettel vinnéd föl.

Egy sötétebb barnával a szemhéj külső széleit hangsúlyozza, majd highlightert visz fel a belső szemzugba, amitől sokkal frissebbnek tűnik a tekintet. Egy ferde élű, lapos ecsettel sötétbarna színt vesz fel, majd tus helyett azzal húzza meg a tusvonalat. Ezzel a megoldással sokkal visszafogottabb lesz a hatás. Ezután jöhet a szempilla-göndörítés és festés.

A pirosító után highlightert használ, amivel az arccsontot és az orrot hangsúlyozza. Ezt a lépést a bronzosító felvitele követi, majd egy barackos-korrallos rúzzsal koronázza meg a sminket. Ha túl matt a rúzs, kenj szájfényt a tetejére, ahogy Sissel is teszi.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés