Egyszerű trükköt mutatunk, ha kifog rajtad a parkettafonás: még a frissen mosott tincsek sem csúszkálnak szét, ha beveted ezt a műanyag sablont, ami a legtöbb hajkellékesnél kapható. Bár kell hozzá egy kis gyakorlás, lényegesen megkönnyíti a frizurakészítést, és több fonattípust kipróbálhatsz vele. Nem csak a műveletet segíti, hanem egyben a hajat is fixálja, így tartósabb lesz a copf.

hirdetés

Nyáron a frizuradivatok élére kerülnek a fonások, hiszen elképesztően szép kreációkat lehet készíteni már félhosszú hajból is. A fonott copf praktikus választás, mert az összefogott, hosszú loknik nem melegítik a nyakat és a vállakat a melegben, illetve nem zsírosodik annyira, és kevésbé lesz csapzott a haj, minta állandóan kiengedve viseli az ember lánya, és megizzad alatta.

A legmutatósabb variációk viszont még a frizurakészítésben jártas nőkön is kifognak olykor. A parkettafonás viszonylag egyszerűnek tűnik, de nagy kihívást jelent, amikor szétcsúszkál a frissen mosott haj, vagy egyéb okokból rakoncátlankodnak a tincsek. A videóban bemutatott, hajlékony műanyag eszköz azonban nagyban megkönnyítheti azok dolgát, akik szeretnék profi szinten űzni a hajfonást.

A hullámvonalak vezetik majd a kezed, így el sem tévesztheted, hová kell helyezni a tincseket, ráadásul már fonás közben összetartják a szálakat, így azok nem csúsznak majd ki a kezedből. Ez a hajkészítő sablon mintegy vázként tartja össze a frizurát, ami ettől dúsabb, teltebb hatást ad a fonatnak és a copfnak is.

Szuper egyszerű lesz a parkettafonás, ha ezt az eszközt használod

A frissen mosott tincsek közül általában könnyen kicsúszik a hajgumi vagy a csat. Ez a probléma gyakran kínkeserves, macerás műveletté teszi a hajfonást. Olykor nem sikerül elég szorosra húzni a fonatot, továbbá az is bekövetkezhet, hogy egy-két óra után magától széthullik az egész kreáció.

 

A kellék használatát illetően, tulajdonképpen az sem hátrány, ha valaki nem tud fonni. Ilyesfajta tudásra nem is lesz szükség, mert sablon segítségével könnyedén elsajátíthatóak a lépések. Csupán annyit kell tenni, hogy a spirál hurkaiba felváltva, jobbról és balról kell belefűzni a loknikat. A művelet során fontos, hogy minden szekciót az elvártnál kissé feszesebbre húzz, hogy jól elfedje a haj a segítő kütyüt. Később úgyis kissé fellazulnak a hurkok. A tincseket az eszköz felett kell behelyezni a fogak közé, majd alatta elvezetni.

Mivel hajlékony műanyagból készült, ezért illeszkedik a fej alakjához, nem fog természetellenesen kiállni. A vastag szálú haj a legoptimálisabb hozzá, mert könnyen kilátszódhat a műanyag a réseken keresztül. Illetve a világosabb, szőkés árnyalatú hajnál is érdemes odafigyelni, hogy az eszközt jól fedjék a tincsek, mivel nem biztos, hogy találsz olyan kelléket, ami megegyezik a hajszíneddel. A világosabb frizurához egyébként bézs árnyalatú sablonokat is készítenek. Ha túl hosszú lenne a spirál, akkor egyszerűen vágd méretre egy erős ollóval, hogy ne lógjon ki a copfból.

Számos nemzetközi és magyar webshop kínálatában meg lehet találni az eszközt elérhető áron. Angolul french braiding tool, magyarul hajfonatkészítő sablon néven keresd.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés