A fonás a legrégebbi hajviseletek egyike, aminek népszerűsége ma is ugyanolyan nagy, mint akár kétszáz éve. Mindez nem véletlen, hiszen rendkívül sokoldalúan elkészíthető, számtalan verziója van, és némelyik igen praktikus viselet.

Mutatós és praktikus hajpánt fonás

A következő videóban nagyon különleges fonatokat láthatsz, amiket rendhagyó módon oldalfonásként, a homlokhoz közel kell elkészíteni. Ez az úgynevezett hajpánt-fonás, ami nemcsak mutatós, de nem engedi, hogy a kósza hajszálak a szemedbe lógjanak.

A fonatok alapja a francia és holland fonás, amikből egy sima és egy félfonást kell elkészíteni. Elsőként válassz le a hajadból egy szekciót a fej egyik oldalán, a többit pedig tűzd el. Ezután jöhet a francia vagy holland fonás, utóbbi az előző fordítottja, vagyis nem fentről, hanem lentről kell keresztezni egymással a tincseket. Ha leértél a fonással a füledig, rögzítsd hullámcsattal, majd engedd rá az eltűzött hajat.

A sima francia vagy holland fonás másik verziója a félfonás, ekkor a technika ugyan az, csak kevesebbszer veszel hozzá hajat a tincsekhez. A videóban elsőként egy sima és egy fél francia, majd egy sima és egy fél holland fonást láthatsz. Mindkettő nagyszerűen mutat, a végén lazíthatod is a tincseket a lezser hatásért.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés