A kókuszolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásairól rengeteget hallani, de a szépségápolásban sem kullog utolsó helyen. Rendkívül hatásos hidratáló és sminkeltávolító, de a hajkorona szépségéért is sokat tehet. Gyakorlatilag jolly joker!

Ha ragyogó, fényes és könnyen fésülhető hajra vágysz, próbáld ki a következő pakolást!  A kókuszolaj tele van antioxidánsokkal, sejtregeneráló és bőrpuhító hatású, ezen kívül kiválóan hidratál is. Áldásos tulajdonságait a szépségápolás minden területén lehet kamatoztatni, így a hajápolásban is.

Közvetlenül hajmosás előtt kend be a teljes hajhosszt tiszta kókuszolajjal, és a fejbőrödbe is masszírozz egy keveset. Tégy a fejedre egy zuhanysapkát, vagy csavard a hajad törölközőbe, és hagyd hatni az illatos kencét – lehet szagtalan is az olaj – 20 percig. Azután moss hajat rendes rutinod szerint, de ügyelj arra, hogy jó alaposan öblítsd ki az olajat.

Kéthetente elég, ha ezt elvégzed, viszont az eredmény annál hamarabb érkezik majd. Puha és bársonyos lesz a hajad, kevésbe fog szállni, és még a hajtövek zsírosodását is kitolja. Szuper, nem?

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés