Ez az egyszerű, nőiesen finom smink egy pillanat alatt felfrissíti a megjelenést. Nem kell vastag makeup ahhoz, hogy üdébb legyen az arc.

hirdetés

A jól elkészített, profi smink még az arc karakterét is meg tudja változtatni, a kontúrozás és a vastag makeup teljesen át tudja formálni az eredeti vonásokat. Nem kell azonban feltűnő, sminkes által készített smink ahhoz, hogy az arc frissebbnek és üdébbnek tűnjön. Egy egyszerű, finom változat éppúgy megteszi a hatását. Apróságokon múlik, hogy a hétköznapi smink tényleg felfrissíti-e a megjelenést, vagy inkább öregíti,  fáradtabbnak mutatja azt.

Egyszerű, finom smink lépésről lépésre

Habár a smink segítségével bármilyen bőrhiba, sőt, a kimerültség és fáradtság néhány erősebb jele is elfedhető, a vastag makeup nem feltétlenül jó megoldás a hétköznapok során. A túltolt kencézés abszolút mellőzi a természetességet, a vastag vakolat pedig sokszor épp az ellenkezőjét eredményezi annak, amire hivatott lenne. Bár valóban sok mindent eltakar, ezzel együtt más részleteket fókuszba helyez, így nem csak fáradtabbnak láttatja az arcot, sokszor még öregíti is a megjelenést.

Egy finom, egyszerű smink bőven elegendő ahhoz, hogy kiviruljon az arc. A no makeup makeupként emlegetett alig látható smink szépen kiegyenlíti a bőrtónust, egységesebbé teszi az arcfelszín árnyalatát, mindezt pedig mesterkélt összhatás nélkül éri el. A videóban lépésről lépésre láthatod, hogyan készül egy visszafogott, mégis üdítő makeup. Nem nehéz lépésről lépésre lekövetni, könnyedén ellesheted a lépéseket.

 

Noha szigorúan véve ez a lépés nem a sminkhez tartozik, a hidratálást nem szabad kihagyni. A bőr sokkal fakóbbnak fáradtabbnak, bizonyos kor felett pedig ráncosabbnak, rugalmatlanabbnak hat, ha sminkelés előtt nem töltöd fel egy kis nedvességgel. A vízhiányos, száraz arcbőrön eleve nem lesz szép az eredmény, a fáradtság jelei pedig sokkal szembetűnőbbé válnak.

Nem érdemes vastag, magasan fedő alapozót használni. Elegendő, ha könnyed, habos állagú alapozóval feded le a bőrt, de ha nincsenek látványos bőrhibáid, amelyeket mindenképpen szeretnél elfedni, akkor egy minőségi CC-krém is tökéletesen teszi a dolgát. A vastag alapozók vakolatszerű mázként száradnak rá a hámrétegre, amitől az esetleges ráncok, szárazabb, barázdáltabb területek még inkább kirajzolódnak.

 

A szem alatti területen sem kell túltolni a korrektort. Ha fáradt az arc és karikásak a szemek, a korrektor nélkülözhetetlen része a frissítő, finom sminknek. Sokan úgy gondolják, hogy minél több korrektort kennek a szemek alá, annál üdébb és frissebb lesz a tekintet. A felhalmozott festékmennyiség azonban cseppet sem előnyös, a vastag smink beül a finom ráncokba és feltűnővé válik, ezáltal meg sem közelíti a természetes összhatást.

A púderes textúrák mellőzése is sokat lendíthet a friss megjelenésen. Érdemes a bronzosítót, a kontúrpalettát és a pirosítót is krémes állagúra cserélni. A kenhető, könnyed termékek sokkal frissebb és naturálisabb megjelenést kölcsönöznek az arcnak. A legfontosabb aranyszabály pedig az, hogy a szemeket ki kell emelni, de nem érdemes erőteljessé tenni a szemfestést. A szemöldökre is kerüljön egy kis hangsúly, a tekintet így lesz igazán üde és friss.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés