A kilencvenes évek trendjei újra és újra szárnyra kapnak, ami az öltözködésen túl a nőies, vonzó smink elkészítésében éppúgy megnyilvánul. Az akkoriban népszerű szupermodellek nevét mind a mai napig ismerik az emberek, többségük továbbra is meghódítja a kifutót, így sokan igyekeznek ihletet meríteni lenyűgöző megjelenésükből. Az ezredforduló előtt ezt a makeupot imádták, nagyon könnyű elkészíteni.

hirdetés

Ez a smink volt a kilencvenes évek szupermodelljeinek kedvence

Cindy Crawford, Kate Moss, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Linda Evangelista. A nevekben nem csupán az a közös, hogy ezek a gyönyörű nők egytől egyig a kilencvenes évek legnépszerűbb szupermodelljei voltak. A megjelenésükben szintén egyezett egy apró részlet. Noha egészen eltérő karakterek, nemcsak hajszínben, de arcformában és kisugárzásban éppúgy más és más külsővel hódították meg a divatszakmát, rendszerint ugyanazt a sminket viselték.

Ez a csodás, finom makeup szinte mindenkinek jól áll, és most, hogy tombol a retró láz, újra rendkívül sikkesnek számít. Cindy Crawford még mind a mai napig így készíti el sminkjét, nem véletlenül. A csodás eredmény kiemeli a tekintetet, könnyeden nőiessé varázsolja a külsőt, és kellően hangsúlyozza az előnyös vonásokat. Roppant egyszerű elkészíteni, a videó lépéseit követve te is meg tudod csinálni, nem kell hozzá profinak lenni.

 

Bár a barnás, bordós rúzsok népszerűsége egyidőben igencsak mélyre zuhant, manapság a nude árnyalatok ismét betörtek a sminktrendek élére. Tény, hogy nem mindenkinek állnak jól ezek a tónusok, mégis csodás eredményt ígérnek azáltal, hogy nem túlzóak, de kellően feldobják a megjelenést.

Annak idején a szupermodellek imádták a füstös szemek és a barnás rúzsok kombinációját, mind a kifutón, mind a hétköznapok során ragaszkodtak ehhez a sikkes makeuphoz.

 

A finom, füstös szemek és a barnás tónusú rúzsok rendkívül jól álltak Cindy Crawfordnak. A kilencvenes évek népszerű sminktrendje kissé átalakult ugyan, de egy finomabb formában visszatért a mindennapokba. A csodás modell nem sokat változtatott sminkelési szokásain, azóta is imádja ezt a stílust.

 

Claudia Schiffert szintén gyakran lehetett hasonló makeupban látni. Egészen más karakter, mint Cindy, mégis elképesztően jól állnak neki ezek az őszies, természetes földárnyalatok.

 

Christy Turlington és Kate Moss tipikusan a babaarcú modellek közé sorolhatók. Ez a markáns, már-már erőteljes smink sem vette el a finom kisugárzásukat, csupán nőiesebbé tette az összképet.

Kiemelt kép: Jim Steinfeldt/Michael Ochs Archives/Getty Images.

Cikk képei: SGranitz/WireImage/Jim Spellman/WireImage/Miranda Shen/Fotos International/Bonn-Sequenz/ullstein bild via Getty Images/Diane Freed/Rose Hartman/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés