A mindennapok során sokszor nehéz kitalálni, hogyan lehetne még izgalmasabb, különlegesebb a megjelenés. sokan beleragadnak a megszokásokba, mert a rutinból készített frizurákkal percek alatt megbirkóznak. Ám gyakran eljön az a pont, amikor a szimpla copf vagy a lazán kiengedett haj már unalmassá válik viselője számára, még sincs idő reggelente hollywoodi hajkorona készítésére. Ilyenkor kell az egyszerű trükkökhöz nyúlni, melyek gyors változást garantálnak. Bármilyen furcsán hangzik, egy szimpla ceruzával például elképesztően nőies frizura készíthető.

hirdetés

A reggeli készülődés általában nem a kísérletezgetés ideje, a megfelelő, szetthez illő frizura elkészítése pedig kiváltképp macerásnak bizonyulhat a kapkodás közepette. Számos gyors trükk létezik már, amivel kissé különlegesebb külső varázsolható, akár egyetlen perc alatt.

Egyik-másik igényel némi gyakorlatot, ám pár alkalom után, ha már automatikusan jönnek a mozdulatok, zseniális mentőövként szolgálnak majd ezek a roppant furmányos praktikák.

Ultranőies frizura ceruzával: csak egy kevés gyakorlás szükséges hozzá

Az egyszerű copf igencsak unalmassá tud válni egy idő után, ráadásul a szimplán összegumizott haj önmagában még nem támogatja az ultranőies, sikkes megjelenést. Ez a verzió azonban hihetetlenül egyedi, kifinomult külsőt varázsol.

 

Fésüld át alaposan a hajad, majd  a tincseket oszd fel három részre úgy, hogy középre essen a nagyobb hajtömeg. A tarkódnál fogd össze a középső szekciót, egy vékonyabb szilikongumit válassz a művelethez.

Nagyjából a gumi felett, a copfra merőlegesen szúrj bele a hajadba egy ceruzát úgy, hogy a nagy része kimagasodjon a szálak közül. A két oldalsó tincsből egyenként válassz le kisebb adagokat, ezeket felváltva, mindkét oldalról pakolgasd át a ceruza előtt. Ennek köszönhetően pont keresztezni fogják egymást a lófarok felett.

Amíg a ceruza a helyén van, a copf alatt gumizd össze az egymást keresztező tincseket. Ezután már nincs szükség a segédeszközre, húzd ki a hajadból, hogy az átlósan összefogott tincsek lazán ráomolhassanak a hajgumira.

A végeredmény gyakorlatilag olyan, mintha egy laza fonás készült volna, csak sokkal kevesebb macerával jár, és tulajdonképpen elronthatatlan. Hatalmas előnye továbbá, hogy a már kissé zsíros töveket is eltakarja. Sőt, valamivel könnyebb elkészíteni, ha nem frissen mosott hajjal próbálkozol.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: