A hatvanas években a masni az egyik legbájosabb divatkiegészítőnek számított. Ám a csinos hajpántok idővel kikoptak a nők ruhatárából, és már csak a kislányok megjelenésében kaptak helyet. Idén újjáéledt az elfeledett trend, az ünnepi időszak pedig ideális a kipróbálására.

hirdetés

Catherine Deneuve a hatvanas években valóságos divathullámot indított el bájos frizuráival. Változatos hajviseleteivel mindenkit lázban tartott, a hölgyek sorra másolták le a tupírozott, göndör fazonokat. A különféle divatkiegészítők népszerűsége szintén fellobbant akkoriban, hiszen a színésznő legtöbbször hajpánttal, szalaggal, masnival tette még látványosabbá a megjelenését.

A hajba kötött masnit akkoriban szinte mindenki kipróbálta, nem véletlenül. A csinos ruhákhoz nagyszerűen passzolt, hiszen bájossá, romantikussá tette a megjelenést. A pantallóktól, garbóktól sem ütött el, a letisztult szereléseket nőiességgel ruházta fel.

A mutatós masni még a leghétköznapibb frizurát is feldobja

Nőiessége ellenére az a divatkiegészítő jó időre kikopott a köztudatból, de manapság újra előtérbe került. Bár a nyolcvanas éveket megidéző vagány hajfazonokhoz nem annyira passzol, igazán mutatós darabról van szó, ami túlzások nélkül teszi elegánssá a megjelenést. Ugyanakkor a csinos kis masni praktikus divatelem a frizurában. A színe például passzolhat az összeállításhoz, illetve a legegyszerűbb copfot is ünnepivé lehet varázsolni vele.

A masninak nem kell nagyon nagynak lennie, már egy apró kiegészítő is teljesen fel tudja dobni a megjelenést. Hátrafoghatsz pár tincset, majd könnyedén feldobhatod a látványt egy ilyen hajdísszel.

Az ünnepi szezonban előkerülhet a fekete bársony- vagy szaténmasni. Ezek a darabok elképesztően elegánsak, senkinek sem a kislányos jelző fog eszébe jutni az efféle frizuráról. Nem kell túlbonyolítani, jól mutat a félig kiengedett hajban, esetleg egy hajsütő vassal készíthetsz laza hullámokat.

A divatkiegészítő a szimpla copfot úgyszintén feldobja. Ehhez fogd össze a hajad a szokott módon, majd következhet a masnis csat. Ha nincs csatod, akkor akár szalaggal is megoldhatod.

A tarkón összefogott konttyal éppúgy prímán muzsikál. Az egyszerű, elegáns hajviseletet sokkal ünnepibbé teszi.

A merészebbek kipróbálhatják a nagyobb, feltűnőbb masnikat, melyeket nem is muszáj hátra elhelyezni.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés