A szilveszter különleges alkalom, de nem muszáj túlgondolni a megjelenést. Bár sokan ilyenkor a feltűnőbb, vibrálóbb, csillogóbb festékek mellett teszik le a voksukat, egy visszafogott, klasszikus smink éppúgy elegánssá és nőiessé teheti a küllemet, pláne, ha nem csupán kifinomult, hanem arckeskenyítő hatásával kiemeli a szép vonásokat.

hirdetés

Nem mindenkiben veszett el egy profi makeup-mester, így, ha csak alapszintű a sminktudományod, érdemes a képességeidhez mérten megválasztani a szilveszteri look-ot.

Egy letisztultabb, klasszikus smink lépéseit könnyebb elsajátítani, mint a színes-füstös szemfestés rétegezéseit. Ráadásul a natúr hatású arc, a vastag tusvonal és a nude ajakrúzs bármilyen stílusú öltözékhez remekül passzol.

Ultranőies, klasszikus smink, arckeskenyítő hatással

A sztárok és modellek híres sminkese, Hindash egy hosszú évtizedek óta divatos klasszikus sminket gondolt újra, ami megfelelő árnyékolással és kontúrozással durva, kontrasztos és maszatos hatás nélkül vékonyítja az arcot. Nem kell sok lépést megtanulni és begyakorolni ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, ráadásul cseppet sem bonyolult az elkészítése.

A sminkmester először alapos hidratálással felkészíti az arcbőrt, a szemkörnyéket és az ajkakat az alapozáshoz. Egy ragyogásfokozó, leheletfinom színezett krémmel kezdi a műveletet, majd ecsettel a bőrbe masszírozza a természetes hatású alapozót, ami épp csak egy fél árnyalattal sötétebb a bőrszínnél. A kontúrozást az állkapocs, az állvonal, valamint a homlokív, az orrhegy, és az arccsont mentén kezdi, ezekre a területekre kerül fel a sötét árnyékolás, amit szintén ecsettel dolgoz el.

 

A korrektort a belső és külső szemzugokhoz, a szájzugokhoz, az áll domborulatára, az orrcimpák tövébe, a két szemöldök közé, valamint az orcák alsó részére pakolja fel, nagyon finoman. Miután lágyan eldolgozza a festéket, színtelen mattító púderrel rögzíti az eredményt.

Ettől a művelettől máris keskenyebbnek tűnik a modell széles, markáns állcsontja. Őszibarack és világos rózsaszín arcpírt használ, amit nem visz fel az almácskákra, csupán az arccsontot hangsúlyozza vele átlós vonalban. Ez a kis trükk szintén remekül keskenyíti az arcot.

A szemöldök puha és természetes, nincsenek éles vonalak. A szemhéj szintén abszolút natúr, a szépen ívelt pillasor és a vastag tusvonal emeli ki a szemeket. Az ajkakat hússzínű kontúrceruzával nagyobbítja meg a sminkes, majd nude árnyalatú rúzst használ. A highlightert sem viszi túlzásba, csak kis felületeken alkalmazza. A végeredmény gyönyörű, egészségesen üde, ragyogó arc, ami csillogás nélkül is vonzza a tekintetet!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés