Pár évvel ezelőtt egészen furcsa őrület ütötte fel a fejét az ázsia nők körében. Filmes maszkmestereket megszégyenítő módon képesek átalakítani a külsejüket, amihez már nem pusztán sminket, hanem egyéb eszközöket is használnak. Míg sokan azt sem tudják, mi fán terem az arcfeszesítő tapasz, ők vígan alkalmazzák az észrevétlen kelléket a smink alatt. Te kipróbálnád?

hirdetés

Mint kiderült, az ázsiai nők nagyon értenek a sminkes trükkökhöz és a teljes átalakuláshoz. Sokan közülük gyakran folyamodnak olyan praktikákhoz, amelyek más nők számára egészen elképzelhetetlenek. Képesek új arcot építeni magukra a smink alatt elrejtett műorral, kívülre ragasztható állhosszabbító protézissel, és persze lifting tapaszokkal, melyek nem csak a bőr feszesítésére, hanem az arc keskenyítésére is szolgálhatnak.

A trend évek óta fenntartja magát, még ma is bődületes videókat töltenek fel az átváltozásaikról, melyek legalább annyi munkát és időt vesznek igénybe, mint egy film maszkmesterének a színész átformálása. Nem tudjuk, hogy a többórányi pepecseléssel készült sminkeket vajon mikor vetik be a mindennapokban, az is lehet, hogy csak a saját és mások szórakoztatására követik ezt a bizarr divatot, ami egyértelműen nem az utcai megjelenést szolgálja.

Kínából indult útjára a különös hóbort, ami már Ázsia-szerte lázban tartja a nőket, sőt, a megdöbbentő videók lelkes utánzókat is generáltak. Az, hogy némelyik videó tartalma mennyire fedi a valóságot, igencsak kérdéses, hiszen legtöbbször pont akkor van bennük egy nagy vágás, amikor a hölgyemény levakarja, letörüli, letépi magáról a sminket.

Bizarr arcfeszesítő eszköz a smink alá

Az ázsiai nők bőrápolási rutinját ma már sok nő követi a világban, de a különös sminkelési szokásaik, érthető módon, nem sok követőre találnak. Pedig a bizarr trendjeik kapcsán rengeteg új sminktermék és arcformáló eszköz született, melyek éppúgy ott keringenek a szépségipar vérkeringésében.

Az arcfeszesítő lifting-tapasz csak az egyik, ami sokat fejlődött a felbukkanása óta. Bár még manapság is sok átlátszó ragasztócsík akad a piacon, amivel főként a fültöveknél kell feljebb húzni a bőrt, a texturált felületű változat már éppúgy megjelent, ami szinte teljesen hozzásimul a bőrfelszínhez, így akár észrevétlen lehet a smink alatt.

Vannak olyan verziók, melyek az áll keskenyítésére, szélesítésére, vagy a toka eltüntetésére alkalmasak, így szinte teljesen átformálható velük az arc. A bőrápolás terén ismeretes mitesszerkihúzó, pórustisztító, pattanásleszárító és bőrfrissítő tapaszok eddig is léteztek, de hamarosan talán ilyen gyorsfeszesítő eszközökkel is találkozhatunk majd a boltok polcain.

A koreai irányzatokból útjára induló, szélesebb körben elterjedt üvegbőr – vagyis a glass skin – trend például sokféle sminkterméket bevonzott magával: feltűntek a speciális fényt adó krémek és spray-k, az üveghatású, fényes alapozók és highlighterek, melyek olyanná varázsolja a bőrfelszínt, mint amilyenek a fényes arcú porcelánbabáké.

Az őrült sminktrendek persze, rengeteg technikát és praktikát felsorakoztatnak, melyek, ha nem is átváltoztató makeupba ültetve, de úgyszintén terjedni kezdtek. Az ajkak ripsz-ropsz teltté varázsolása, és a szemnagyító sminktrükkök – nem az extrém fajták – igen hamar nagy népszerűségre tettek szert.

Bár az arc teljes átalakítása őrültségnek tűnik, amit nem érdemes leutánozni, egy-egy kisebb technikát az európai nők is szívesen alkalmaznak.

Ilyen arcfeszesítő tapasszal még nem futottunk össze az üzletekben, de ha esetleg belebotlanál valahol, jelezd felénk, és kipróbáljuk a terméket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: