Bizony a pattanások eltüntetése nem könnyű feladat, és sokszor a sminkkel való elfedésük éppen az ellenkező hatást váltja ki. A túl matt, púderes fedés csak jobban kihangsúlyozza a puklikat, így egy fénylőbb smink sokkal egészségesebb hatást kelthet a bőrön.

hirdetés

A fénylő bőr egészségesebbnek és tisztábbnak mutatja az arcot

A koreaiak régóta tudják ezt, nem véletlenül favorit náluk már évek óta a glass skin elnevezésű szépségtrend. Ennek lényege a vizes hatású, fénylő bőr, ami úgy veri vissza a fényt, mint az üveg. Ahhoz, hogy elérd ezt a hatást, a hidratálásra és rendszeres hámlasztásra kell helyezni a hangsúlyt, hogy a bőr selymes és puha legyen.

Ha az alap megvan, jöhet a smink, ami, ahogy az alábbi videóban is látod, pattanásos bőrön is működik. Első lépésként használj gyöngyházfényű pigmentet tartalmazó primert, ami ragyogó hatást fog kölcsönözni a sminknek.

 

Koreában nagyon népszerűek a cushion, vagyis kompakt alapozók, amik már itthon is elérhetőek egyes márkáknál. A cushion alapozó nagy előnye, hogy szinte beleütögetheted vele az alapozót a bőrödbe, így egyenletesen rétegzett, alapos fedést kapsz.A videó késztőjének egykettőre eltűntek a pattanásai, pedig nem vitte fel túlzásba az alapozó mennyiségét és a korrektort sem.

Ugyancsak koreai trükk a hidratáló tonik, vagyis mist használata, amivel a smink végén extra ragyogást lehet rázúdítani a bőrre. Ezután jöhet egy kis púder a kritikus területeken, de csak leheletfinoman.

A fénylő bőr egészséges kinézetet ad az arcnak, ami simábbnak, derűsebbnek tűnik és a bőrhibák is kevésbé feltűnőek.

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás: