Bármilyen módszert választunk a ráncok ellen, biztos, hogy nem pillanatok alatt hat. Egy újfajta termék azonban ezt ígéri. A ráncfelragasztás őrülten hangzik, de elvileg működik.

Idővel az arc kontúrjai megereszkednek, a bőr pedig barázdálttá, petyhüdtté válik. Persze, a nők többsége szeretné minél későbbre tolni az öregedés látványos jeleit. Bár a mai szépségipar az arcsimító esztétikai kezelések és a bőrfiatalító kozmetikai készítmények elképesztően sokoldalú eszköztárát vonultatja fel előttünk, valójában nem számítunk csodákra, hiszen tudjuk, hogy a ráncok elleni küzdelem hosszadalmas folyamat, de bármit is teszünk, az idő ellen csak csatákat nyerhetünk.

Inkább a megelőzésben bízhatunk, de, ha már kialakultak a ráncok, legfeljebb a bőrkép finomításáról beszélhetünk, illetve, tudatos életmóddal lelassíthatjuk az öregedés természetes folyamatát.

Eddig is akadtak olyanok, akik nem bírtak beletörődni ebbe, és inkább az arcfelvarrást választották, ám amióta piacra került egy hasonló hatást ígérő, de jóval olcsóbb termék, egészen pontosan az arckontúrokat megemelő ragasztószalag, még azoknak is felcsillant a szeme, akiknek soha meg sem fordult a fejükben, hogy kés alá feküdjenek a ráncaik miatt.

Persze, mindenki elismeri, hogy elég betegül hangzik a ráncfelragasztás, de azért az internetes szépségguruk és influencerek köreiben is érezhető, hogy bizony nagy a rámozdulás, és hatalmas kíváncsiság övezi. Nyilván, nehéz életszerűen elképzelni, ahogy reggelente felragasztjuk az arcunkat, és mindezt a legnagyobb titokban tudjuk tartani a nap folyamán.

Tényleg működhet az instant arcfiatalítás?

A videót készítő középkorú nő is hasonló kérdésekkel és kételyekkel vágott neki a tesztelésnek, sőt, a művelet közben többször elkapta a nevetőgörcs, annyira kínosnak érezte az egész szituációt, hiszen mégiscsak arról van szó, hogy az ember fog egy rugalmas ragasztószalagot, majd a bőrfelesleget kisimítja az arcán egy szilikonpánt segítségével, amit valahogy illik elleplezni a tarkónál és a halántéknál.

A bátor tesztelő, a termékhez mellékelt útmutatót követve, először megkereste azt a pontot a halántékánál, ahol az áttetsző ragasztócsík láthatatlan maradhat, majd alkohollal megtisztította bőrét mindkét oldalon, hogy tökéletes legyen a tapadás. A két oldalra feltapasztott matricát egy rugalmas, állítható pánt fogja össze hátul, a tarkónál, a módszer pedig nagyjából olyan elven működik, mint amikor túl szorosra sikeredik a copf, és ettől kifeszül a bőr a koponyán.

 

A sminkelésben jártas szépségblogger valahogy nem tudta komolyan venni ezt a terméket, és, bár az arcsimító eredménnyel elégedett volt, rögtön felmerült benne, hogy ez inkább a dús hajú nők módszere, hiszen rengeteg tincsre van szükség ahhoz, hogy a pántot és a ragasztószalagokat bárki észrevétlenül elrejthesse.

A tapadással állítólag nincs baj, egész nap kitart, ám belegondolni is rossz, milyen kínos szituációt okozhatna, ha egy óvatlan pillanatban leválna a helyéről. A termék készítői nem igazán gondoltak a rövid hajúakra, illetve arra, hogy kifeszített arccal valószínűleg nem túl kényelmes enni, inni, vagy beszélni, de bizonyára úgy gondolták, hogy aki ránctalan arcot akar, képes ilyen kis kellemetlenséget elviselni a jóért cserébe.

Ez a kis csomagocska egyébként sikertermékként fut az Amazon.com oldalán, bár a véleményeket elolvasva, vannak, akik kiábrándítónak találják, mert kényelmetlen, és nehéz feltenni. Többféle verzió létezik, melyek ára 17 és 24 dollár között mozog.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés