A szépségápolás nem csak a küllemünk, hanem a jó közérzetünk miatt is fontos, épp ezért érthető, hogy ekkora biznisz épült rá. Éppúgy, mint bármelyik iparág, mindig előrukkol valami csábító újdonsággal, melyek között akadnak valóban praktikus innovációk, de sajnos olyanok is, melyek csak szeretnék elhitetni velünk, hogy szükségünk van rájuk, ám valójában teljesen feleslegesnek bizonyulnak. Vajon a fenékpakolás melyik kategóriába sorolható? Tényleg kell ez nekünk?

Az a típus vagyok, aki még egy arcpakolás felkenésére is nehezen szánja rá magát. Nem azért, mert kételkedem abban, hogy jót tesz, egyszerűen csak macerásnak érzem, és nincs is mindig időm nyugton maradva kivárni a tíz-húszperces hatóidőt.

Ebből is látszik, mennyire megdöbbentett a fenékpakolás jelenléte, hiszen rögtön hármat is kipróbáltam belőle, annyira furdalt a kíváncsiság, miért is jó ez? Szóval, vállaltam a számomra enyhén szólva is röhejesnek tartott procedúrát, mert nem hagyott nyugodni az a sok kérdés, amit a fenékpakolás létezése vetett fel bennem. A Biovéne termékeire a dm kínálatában akadtam rá.

Mélytisztító, habzó fenékpakolás

A Biovéne Bubble Butt mélytisztító popsipakolása semmiben nem különbözik a buborékos arcmaszkoktól. Van benne aktív szén, zöld tea, aloe vera, ginko biloba, és ha ez még nem lenne elég, vegán, cruelty free termék, amely 95,4%-ban természetes összetevőket tartalmaz. Miért jó? A leírás szerint mélytisztító, méregtelenítő, energizáló hatással rendelkezik, így a popsi selymes és puha lesz, mint egy babáé.

Közvetlenül fürdés vagy zuhanyozás után kell felvinni a hamuszürke krémet a fenékre, ügyelve arra, hogy ne kerüljön intim környékekre. A 20 ml-es kiszerelés bőven több, mint amit fel tud használni az ember, de nem akartam pazarolni, így jó vastagon bekentem vele a bőröm, hadd legyen boldog a hátsó felem. A kínlódásomat valójában nem a pakolás okozta, mert az kellemesen hűsített alul, hanem a tudat, hogy most várnom kell. Egy fenékkence mégsem olyan, mint egy arcpakolás, amit feldob az ember lánya, és közben elmosogat, olvasgat, hasznosan tölti a pihentető időt.

Eleve az esti, lefekvés előtti tisztálkodó rituálémba szúrtam be a pakolásnyi időt, amikor zavartalanul mulathattam magamban ezen a morbid szituáción a fürdőszobában. Közben végig azon izgultam, nehogy felébredjen a kislányom, és rám nyissa az ajtót egy óvatlan pillanatban, amikor épp kenegetem a hamuszürke masszát a tomporomra, mert úgy éreztem, azzal végleg megnyomorítanám a nőiesség megéléséről alkotott, még épp csak bimbódzó, ártatlan képét.

Szerencsére ez nem történt meg, így azalatt, míg a pakolás felhabzott a farpofáimon, a röhögő görcsömet leküzdve, gyorsan fogat mostam. Aztán vártam, és vártam, és malmoztam, bekent fenékkel a fürdőszoba magányában. Miközben a buborékok bizsergették a bőrömet, egyre csiklandósabbá vált a dolog, így nagyon türtőztetni kellett magam, hogy ne kezdjek el hangosan vihogni az éjszaka közepén, felverve az egész szomszédságot.

A pakolás lemosásához újra vissza kell mászni a kádba, ha az ember nem akarja összepacsmagolni az egész fürdőszobát. Mit tapasztaltam? A hátsómmal eddig is jóban voltam, így őszintén nem tudom. Selymesebb, puhább lett a bőröm, ez tény, és egy kicsit le is hűlt.

Bőrtökéletesítő fenékmaszk

A Biovéne Badonkadonk Peel-off, lehúzható fenékmaszkja igazi csalódás volt, bár nem tudom mihez viszonyítani, mert korábban még soha nem alkalmaztam popsipakolásokat. Ez egy hámlasztó, mélytisztító maszk, eperrel, bambuszszénnel, kollagénnel és argánolajjal. Éppúgy, mint előbbi társa, vegán és cruelty free termék. Előzőleg megtisztított, száraz bőrre kell felvinni a kencét, ami sűrű, rózsaszín és ragacsos, mint egy rágógumi. Ember nem szedi fel onnan, ahová véletlenül lecsöpög, mert a víz szinte alig oldja, annyira nyúlós és tapadós.

Arra emlékeztetett, amikor a lányommal közös program gyanánt elkészítettünk egy slime-ot egy elmés internetes recept alapján, aztán még két hét múlva is azt vakargattam a keverőtálakról és a konyhapultról. A leírás szerint fél óra alatt megszárad a massza, és fogalmam sincs, mi baj van az én bőrömmel, de az enyémen nem tette.

Már nagyon szerettem volna túlesni rajta, mert idegesített a kellemetlen ragacs és szívesebben szántam volna másra ezt azt időt. Pláne, hogy ahová lecsöppent a földönkívüli anyag, ott azonnal megszáradt, felvakarhatatlanul, és a felkenésre használt kezeimről sem jött le a massza. Végül már úgy nézett ki a fürdőszoba, mintha felrobbant volna benne egy rágógumiszörny, a maszk lehúzása helyett pedig körömmel – meg mindennel, amit találtam – vakargattam le a bőrömről a pakolást.

Nagyon nehezen szabadultam meg tőle, de legalább felpezsdült a fenekem vérkeringése a sok dörzsöléstől és vakargatástól. A végén nagyon sajnáltam azt az elvesztegetett éjjeli órát, amit akár alvással is tölthettem volna, ami sokkal hasznosabb lett volna a bőrömnek.

Popsiradírozó pakolás

A három közül a Biovéne Baby Got Back radírozó fenékmaszk volt a legpraktikusabb. Zuhanyozás közben kell felkenni, a leírás ígérete szerint regenerál, hámlaszt, energizál, így striákra és a bőr egyenetlenségeinek kezelésére ajánlják. Mivel nincs se narancsbőr, se stria a bőrömön, ezt nem tudom igazolni, de tény, hogy kellemesebb a használata, mint az előző kettőé.

Ausztrál rózsaszín agyagot, rózsaszirmokat, jojoba- és sárgarépaolajat tartalmaz, melyektől tényleg bársonyos lesz a bőr. Zuhanyozás közben át kell vele dörzsölni, masszírozni a farpofákat, majd néhány percig fennhagyni, azután leöblíteni. Tiszta munka!

Mindhárom fenékpakolás 699 forintba kerül, és csak a buborékos maszk 20 ml-es, a többi 15 ml-es kiszerelésű. A buborékosból nekem még bőven jutott az arcomra is, de a másik kettőt sem használtam el egészen. Hogy tényleg szükség van-e rájuk? Én biztos, hogy nem fogok rákapni a fenékápolásra, mert időigényes, és nincs olyan látványos eredménye, hogy megérje számomra ez a macerát. Tény, hogy New Yorkban ez most nagy trend, és az is igaz, hogy a testünk minden területén foglalkoznunk kell a bőrünkkel, de köszönöm, én maradok a testápoló egyszerű felkenésénél.

Képek: Retikül.hu.

  • Megosztás:
hirdetés