Általában a szorosan összefogott alacsony konty esik kézre, ha a gyors frizurakészítés a cél, ezt nagyjából mindenki rutinszerűen dobja össze, aki hosszú vagy félhosszú hajjal rendelkezik. Nagyobb művészkedésre legtöbbször nincs idő, de ettől még nem feltétlenül kell itt megállnia a tudománynak. Mutatunk két dús hatású, sokkal stílusosabb verziót, ami könnyen elsajátítható, és egyszerűen beiktatható a reggeli készülődésbe.

Sokak számára a tarkókonty csak egy kis hajbuborék, legalábbis így jön össze. Pedig az efféle frizura nem igazán dobja fel a megjelenést, és sokkal gyérebbnek mutatja a hajtömeget, mint amilyen valójában.

Lesimítva persze, francia kis chignon kontyként viselve, elegáns hatást kelt, de ha a romantikusabb, lazább hajviseleteket kedveled, érdemes más variációt is kipróbálnod.

Frizurakészítés gyorsan, egyszerűen: 2 nőies alacsony konty, ami bevonzza a bókokat

Mindenki ismeri a zilált hajú reggeleket, amikor a hajvasaló már nem elég, inkább varázspálcára lenne szükség, de gyorsan. Mivel csak a mesebeli hercegnőknek van tündérkeresztanyja, ésszerűbb más megoldás után nézni.

A gyors konty ilyenkor felér egy csodával, de nem árt, ha benne van a kezedben minden csínja-bínja. Hosszú hajhoz ezt a dús hatású, texturált alacsony kontyot tudjuk ajánlani, amihez nem is nagyon kell előkészíteni a tincseket, ezért felesleges pepecselni a hajvasalóval. Messziről kicsit permetezd be alkoholmentes hajlakkal a szálakat, majd indulhat a pár lépéses varázslat!

Először válaszd el középen a hajad, majd két oldalról válassz le egy-egy tincset, apró szilikongumival fogd össze hátul, a minicopfot pedig fordítsd át önmagán. A maradék loboncodból készíts egy szimpla buborékkontyot a tarkódnál úgy, hogy elég hosszan lógjanak ki a hajvégek.

Innen már csak a díszítés jön: a kilógó hajat oszd fel két részre, csavard meg őket egymáson, majd óvatosan húzd szét a hurkokat. Az egészet vezesd át a kis buborékkontyon, ami így sokkal testesebb lesz. Rejtsd el a végeket, és hajtűkkel, vagy hullámcsatokkal rögzítsd a végeredményt. Ez a frizura franciás eleganciát csepegtet a megjelenésedbe, ráadásul pofonegyszerűen összerittyenthető, még félálomban is.

A második alacsony konty hasonlóan készül, mint az előző, és félhosszú hajból is könnyen kivitelezhető. Kezdd ugyanúgy a műveletet, az oldalról leválasztott tincsekből készíts minicopfot, majd fordítsd át önmagán.

A maradék, lelógó hajból néhány fürtöt vezess át a copfon keresztül úgy, hogy a tarkód másik oldalán bukkanjon elő. Most már csak annyi a dolgod, hogy befonod a kimaradt hajvégeket, azután egy szép csattal odafogod a kontyhoz. Nem lehet elrontani, de egy kis gyakorlás nem árt, hogy rutinosan menjen, mint a karikacsapás!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés