Egy-egy kiemelkedő alkalom különleges frizurát kíván, ami nem feltétlenül jelent egyet az órákig tartó készülődéssel. Ez a laza, ámde nőies fonott konty bármilyen eseményre megfelel, és tényleg nem igényel nagy időráfordítást, sőt, rém egyszerűen összeüthető.

hirdetés

A hosszú haj előnye, hogy sokféleképpen formázható és feltűzhető, de, ha fontos program van kilátásban, általában óriási dilemmát okoz a frizurakészítés kérdése. Bár rengeteg gyönyörű, otthon kivitelezhető hajviselet kínálkozik a lehetőségre várva, némelyik túl sok előkészülettel és macerával jár, így jó időre a tükör elé láncolhatnak.

Igaz, a nem túl bonyolult, sebtében is összerittyenthető verziók többsége túl snassznak bizonyul az elegáns megjelenéshez, azért akadnak olyan, stílusosabb alternatívák, melyek profizmus nélkül éppúgy tökéletesen megvalósíthatóak.

Ez a fonott konty pont ilyen, ráadásul egyszerre laza és nőies küllemet kölcsönöz viselőjének. Cseppet sem kimódolt, vagyis nem kelt merev, szigorú hatást, ráadásul annak ellenére, hogy pofonegyszerűen elsajátítható az összerendezése, roppant sikkes.

Elegáns és nőies fonott konty, ami felturbózza a megjelenést: lépésről lépésre

A frizurakészítés lépéseit majdnem a második perctől láthatod a videóban. A szépségvlogger először texturálttá teszi a tincseket egy kis szárazsamponnal, hogy ne csússzanak szét egymáson. Póthajat is bevet, de ez abszolút elhagyható, hiszen nélküle éppúgy tökéletes lesz a frizura. Alaposan kifésüli a haját, majd a fejtetőn összefogja lófarokba.

Ezután már csak csinos kis copfot kell fonnia, amit úgy teker fel, mint egy kakaós csigát. A szoros kis kontyot felejtsd el, sokkal nőiesebb lesz az összhatás, ha nem simítod hátra a hajad feszesen, hanem a copf elkészítése után meglazítod a hajgumival összefogott tincseket. Néhány kósza fürtöt húzkodj ki a fülednél és a halántékodnál.

 

Miután befontad a hajad és feltekerted a kontyot, hullámcsatokkal rögzítsd a fonattekercs széleit. Borzasztóan egyszerű az egész művelet, ezért bárki megbirkózhat vele, még az is, aki ügyetlensége okán sohasem készít magának kontyot. Biztos, hogy ez menni fog!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés