A test specifikus részein elhelyezkedő akupresszúrás pontok stimulálása nemcsak az egészségre van jó hatással, de a bőr állapotán is sokat segít: rendszeres arcmasszázzsal a ráncok kisimulnak és a bőr teltebb, fiatalosabb lesz.

hirdetés

Hogy használ az akupresszúra?

Az akupresszúra lényegében ugyanolyan alternatív kezelési mód, mint az akupunktúra, a különbség abban van, hogy az előbbi esetében tű helyett pontnyomást alkalmaznak. Mindkét módszer nagyon hatásosan vethető be a szépségápolásban, és most azt is eláruljuk, miért.

Az akupresszúra egy több mint kétezer éves kínai gyógymód, ami ahelyett, hogy veszítene jelentőségéből, egyre népszerűbb kiegészítője a modern gyógyászatnak és a szépségkezeléseknek. Lényege, hogy feloldja a test meridiánpontjain kialakult blokkokat, biztosítva ezzel az életenergia áramlását. A kínai orvoslás szerint, ha a testben ezek a blokkok hosszan fennállnak, testi tünetek jelentkeznek.

Blokkot sok dolog előidézhet, például a folyamatos stressz, amitől a test, különösen az arc izmai befeszülnek. Ez nemcsak az egészség, de a szépség szempontjából sem előnyös, hiszen a feszült izomzat idő előtti ráncokat és az öregedés folyamatának felgyorsulását okozza.

Ekkor jön jól, ha ismerjük az akupresszúrás pontokat, és azok stimulálásával oldjuk a feszültséget. A szervezet kollagén termelése már huszonöt éves kor felett csökken, aminek a hatását tovább rontja a homlokkörnyéki izmok befeszülése, így ez a területen hamar megjelennek az apró ráncocskák.

Az arc alsóbb részein az izmok elgyengülnek, elernyednek, így a bőr megereszkedik és az arc kontúrját veszti. Általában ilyenkor jön képbe a botox és/vagy a ráncfeltöltés, ám nem feltétlenül van szükség mesterséges megoldásokra.

Így alkalmazd

Már heti két-három alkalommal, néhány percig végzett akupresszúrával látványos eredményt érhetsz el. Alapvetően hat fő pont van, a masszírozást pedig mindig fentről, tehát a homloknál kezdd. A középső ujjaid helyezd a pupillák vonalába, két és fél centire a szemöldöktől. Helyezz gyengéd nyomást a pontra öt-tíz másodpercig, majd kezdj el kifelé haladni a halánték irányába.

Ezután jöhet a szemöldök, ahol három pont van: a szemöldök két szélén és középen –lásd a fenti képen-. Ha itt kész vagy, haladj az orr két alsó szélén található pontokhoz, és ott is fejts ki gyengéd nyomást öt-tíz másodpercig. Ha egy pici fájdalmat érzel, az jó, azt jelenti, eltaláltad a pontot.

Az orrtól haladj az arc középső részéhez, egészen az arccsont külső széléig. Ezen a területen is három pont helyezkedik el, amikre külön-külön szánd rá azt a pár másodpercet. Ha itt kész vagy, következik az áll, ahol a legtöbb feszültség halmozódik fel. A pontok kitapintásához szorítsd össze az állkapcsod, majd az állkapocsizom szélétől indulva haladj befelé az áll irányába. Ezen kívül a száj két szélétől egy centire lévő pontoknál érdemes még időzni, amivel a nevetőráncok mélységén javíthatsz.

Rendszeres akupresszúrás masszázzsal kisimultabb, teltebb és feszesebb lehet az arcbőröd, aminek hatására pár évet biztosan letagadhatsz majd a korodból. Érdemes rászánni negyed órát reggel vagy este, hiszen látványosan megszépíti a bőrt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés