Nevetőráncok szinte mindenki arcán vannak, de, hogy kinél milyen mértékben jelennek meg, az már genetika és életmód kérdése. Az idő előrehaladtával egyre jobban elmélyülhetnek a gravitáció és a arccsont megereszkedésének köszönhetően.

Arcmasszázs nevetőráncok ellen

Mindez akkor következik be látványosan, ha nincsenek edzve az arc izmai, amik idővel ugyanúgy elernyedhetnek, mint a test többi részén. Ezen kívül a befeszült izomzat is hozzájárulhat a ráncok elmélyedéséhez, ezért javasolt napi rendszerességgel néhány percet rászánni egy gyengéd arcmasszázsra.

Az alábbi videóban néhány masszázstechnikát láthatsz, amik elsősorban a szem és a száj körüli mimikai ráncok kisimítását célozzák. Megtisztított arcbőrön végezd el őket, olajra nem lesz szükséged. Különösen a szem körül végezd óvatosan a mozdulatokat, hogy ne húzd meg túlságosan a vékony és érzékeny bőrt.

Minden gyakorlatot néhány másodpercig végezz, és több sorozatot is csinálj belőle. Ha kész vagy, a nyak nyújtásával zárd a gyakorlatokat, ami szintén jó módja a befeszült izmok kilazításának. Nemcsak a ráncok, de a püffedtség és arccsont megemelésére is kiválóak ezek a gyakorlatok.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés