Bár a rövid menyasszonyi ruha nem újdonság, sokan még mindig nem tudják elképzelni, hogy lemondjanak a klasszikus, hosszú, fehér szoknyáról. A hercegnős viseletre azonban nem mindenki mond igent, egyre többen választanak elöl rövid vagy teljesen mini kreációt. Az egész őrület Audrey Hepburn nevéhez köthető, aki a nagy napra egy rózsaszín minit választott.

hirdetés

A menyasszonyi ruha szó hallatán szinte minden nő a hosszú, fehér szoknyás kreációkat képzeli maga elé. Ám manapság már egyre kevesebben választják a tradicionális darabokat. A tervezők sokszor trükköznek a különféle anyagokkal, kivágásokkal, díszítésekkel, a megváltozott szokásoknak köszönhetően pedig akár egy strandruhában is kimondhatja a menyasszony a boldogító igent.

A rövid ruhák trendje még a hatvanas évek végén lángolt fel, dübörgött a Beatles-mánia, a miniszoknya pedig hihetetlen népszerűségre tett szert. Ez a divatkedvelő nőket is megihlette, hiszen sokan döntöttek a rövid, lábvillantós ruha mellett. Audrey Hepburn elsők között próbálta ki a trendet, és talán nem is gondolta, hogy valóságos divathullámot fog elindítani.

A rövid menyasszonyi ruha évtizedek óta a sztárok kedvence

Elizabeth Taylor 1964-ben, az ötödik esküvőjén viselt egy rövid, színes ruhát. A sárga kreáció csupán a térdéig ért, a szettjét pedig a frizurájában végigfutó virágkoszorú egészítette ki. Bár nem ez volt az egyetlen menyasszonyi ruhája a színésznőnek, az kétségtelen, hogy az egyik legemlékezetesebb darabot ekkor viselte.

 

Audrey Hepburn 1969-ben, a második esküvőjén viselt egy rózsaszín, egyenes szabású ruhát, ami a kor irányzataihoz tökéletesen passzolt. A kreációt Givenchy tervezte, a színésznő kesztyűvel, kendővel és fehér harisnyával egészítette ki. Az összeállításával egy egészen új hullámot indított el, és egyre többen választottak rövidebb kreációt.

 

Yoko Ono az 1969-es esküvőjére választott egy miniruhát, ami tökéletesen passzolt a hatvanas évek szabados, forradalmi stílusához. John Lenon felesége a magassarkút is mellőzte, teniszzoknit és edzőcipőt viselt a kreációhoz.

 

Poppy Delevigne 2014-ben tartott esküvőjére több ruhát is kiválasztott, az egyik ez a Chanel darab volt. A kreáció trükkös szabással rendelkezett, mivel a szoknyát le lehetett csatolni, így a szertartás után Poppy egy apró miniben folytatta a bulit.

 

Kourtney Kardashian az olaszországi álomesküvőjére választott rövid menyasszonyi ruhát. A kreációt a Dolce & Gabbana tervezői csapata álmodta meg, és az biztos, hogy egy darabig senki sem feledi el. Az apró ruha olyan volt, mint egy neglizsé. A merész választást a tervezők hosszú fátyollal ellensúlyozták, amelyre még egy szentkép is felkerült hímzés formájában.

 

Kiemelt kép: Bettmann, William Lovelace / Getty Images.

Képek a cikkben: William Lovelace, Bettmann, Simpson, Niki Nikolova / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés