A romantika ismét felértékelődött a divatban, ami nagy hatást gyakorolt az esküvői trendekre. Ám a bájos díszítések és szabások már nem csak hagyományos módon kerülnek be az öltözékbe, a menyasszonyi ruha akár rövid szoknyás, vagy színes is lehet. Emellett azonban nagy hangsúly kerül az esküvői divatban a nosztalgikus stíluselemekre, például a puffos ujj, a fátyol, illetve a fodor is új életre kel a tervezők keze nyomán, és modern értelmezésben még szebbek, mint valaha.

hirdetés

Az esküvői divat minden évben tartogat újdonságokat. Az elmúlt időszakban a tradicionális, több réteg tüllel, selyemmel készült ruhákat apránként kiszorították a légies, romantikus fazonok, melyek alkalmanként inkább hasonlítanak hálóingre. Ám nem ez az egyedüli újítás, melyet a tervezők alkalmaztak.

Modern, extravagáns és romantikus menyasszonyi ruhák uralják a divatot

Sok friss, modern fazon jelent meg a palettán, emellett kiemelt szerep jut a különféle díszes, felűnő elemeknek. Az egyszerű szabások továbbra is hódítanak, ezeket látták el a tervezők aprólékosan kidolgozott, vagy éppen letisztultan elegáns részletekkel.

Rövid szoknyák

Az elmúlt két évben a rövid menyasszonyi ruhák trendformálóvá váltak. A klasszikus, légies fazonok mellett ezek kapják a legtöbb figyelmet. A lábvillantás már nem csak a polgári szertartáson állja meg a helyét. Ám, ha ragaszkodsz a klasszikus hercegnős fazonokhoz, akkor a vacsora után cserélheted le a hatalmas szoknyás kreációt egy szabadabb viseletre.

Mindenféle fazon szóba jöhet, a klasszikus tüllös darabok igazán elegánsak, bájosak, azonban a csipkét vagy egyéb díszítéseket sem érdemes hanyagolni.

Fodrok mindenhol

Ez a trend a romantikus lelkületű menyasszonyoknak kedvez, hiszen a bájos, kislányos fodrok nagy felületet kapnak, akár az egész szoknyarészt beboríthatják a ruhán. Kisebb-nagyobb mértékben egyaránt el lehet sütni az efféle díszítést, ám nem a nyolcvanas évek stílusában. Azóta sokkal könnyedebbek, légiesebbek lettek a fodrok, és gyakran azt a célt szolgálják, hogy puhább, felhőszerű textúrát kapjon a ruha.

Színes virágok

A menyasszonyi ruha akár színes is lehet, vagy díszíthetik vidám tónusú elemek. Idén a virágok kerülnek elő, ettől aligha találunk romantikusabbat. A vízfestékhatású elemek már a Daalarna IDYLL kollekciójában is megjelentek, ha ebben gondolkozol, érdemes a márkától inspirálódni.

Kép: Papp Éva, Schneider Zoltán / Daalarna.

 

Kép: Papp Éva, Schneider Zoltán / Daalarna.

 

Kép: Papp Éva, Schneider Zoltán / Daalarna.

Puffos ujjak

A fodrok mellett a puffos ujjak is igazán hercegnős megjelenést garantálnak. Nem muszáj túl nagynak lenniük, elég, ha csak finoman jelenik meg az anyagtöbblet. Ez a trükk bármelyik ruhán jól mutat, csak az számít, hogy a stílus illeszkedjen a kreáció többi részéhez.

Uszály

Éveken keresztül háttérbe szorultak az uszállyal kiegészített ruhaköltemények, ám idén ismét előtérbe kerülnek. Nem muszáj hosszúnak lennie, ez rajtad múlik, hogy milyen fazont választasz. A hosszabb verziókat sokszor fel lehet csatolni, így kényelmesebb lesz a mozgás a menyasszonyi ruhában.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés