Az örömanya megjelenése ma már nincs szigorú esküvői szabályokhoz kötve, ugyanakkor legalább akkora reflektorfénybe kerül, mint az ifjú pár. A menyasszony és a vőlegény szülei kitüntetett figyelmet élveznek a vendégek között, ráadásul valamennyi felvételen szerepelnek, ezért érdemes nagy gondot fordítani az alkalomhoz illő, sikkes megjelenésre. Manapság már nem feltétlenül kell kiskosztümben gondolkodni, számos más lehetőség akad, a részletekre és az összhangra azonban nem árt odafigyelni.

hirdetés

Az örömanyák számára sokáig csak csinos kiskosztümöket vagy boleróval viselhető estélyi ruhákat kínáltak az esküvői üzletek. Szerencsére manapság már nem ennyire kötöttek az öltözködési szabályok, bátran előkerülhetnek a színesebb, hangsúlyosabb mintázatú darabok. Fazonok tekintetében sem kell feltétlenül leragadni a letisztult szabású egészruhánál, hiszen akár még egy overall is jó választás lehet.

Így lesz tökéletes az örömanya megjelenése az esküvőn

Bár az öltözködési szabályok az elmúlt években alaposan fellazultak, feketét, pirosat és fehéret továbbra sem illik viselni. A túl harsány vagy zavaró, kaotikus mintával ellátott darabok szintén nem ajánlottak, valamint a túlságosan rövid szabású vagy mély kivágású öltözékek is kerülendők. Nyitott kreáció esetén érdemes egy blézerrel, esetleg kendővel kiegészíteni a megjelenést, legalább a szertartás idejére.

Ami még rettentően fontos, az a ruha anyaga. A legszebb fazon és szín sem érvényesül, ha nem minőségi, elegáns összeállításhoz méltó anyagról van szó. A könnyen gyűrődő, vagy az izzasztó textileket szintén érdemes kerülni, nem csak az esztétikának, hanem a kényelmi igényeknek adózva. A nagyon műszálas, szinte nejlonszerű ruhákat semmiképp sem ajánlott elegáns alkalmakkor viselni. Átüt rajtuk az izzadság, és olcsó hatást keltenek, hiába fényes a felületük, cseppet sem megfelelőek ünnepi, alkalmi öltözetnek.

 

Ruhaválasztás előtt érdemes egyeztetni a menyasszonnyal, hiszen előfordulhat, hogy az ara nem fehér, hanem bézs ruhát visel majd a nagy napon. Az egyes színösszeállításokat nem árt egyeztetni, ahogyan az is jó, ha a ruha stílusa passzol az esküvőhöz. Például lazább, vízparti szertartásra nem kell feltétlenül estélyiben érkezni.

Sok múlik természetesen a kiegészítőkön, az a legjobb, ha az apróságok finoman illeszkednek a megjelenésbe. Kerülendők a túlságosan harsány darabok, melyek nem túl diszkréten vonzzák a fókuszt, ezáltal csak elrontják a finom összképet. Különösen igaz ez az arany ékszerekre.

A pasztellszínek nem csupán a koszorúslányok kiváltsága, hiszen az örömanyák úgyszintén válogathatnak a babakék, rózsaszín, a sárga vagy a mentazöld darabok közül. A lágy tónusok roppant elegáns, nőies összképet garantálnak. Évek óta állandó elemnek számít a csipke, ettől most sem kell elbúcsúzni, a visszafogott díszítések klasszikussá varázsolják az örömanya szettjét.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés