A gyöngymánia nem újdonság, hiszen az utóbbi években a divat minden területére beszivárgott Coco Chanel kedvence. A bájos gyöngy ékszerek a nyári szettekből sem hiányozhatnak. A klasszikus gyöngysorok mellett érdemes egy pillantást vetni a modern fülbevalókra, karkötőkre. Megnéztük az aktuális kínálatot, mutatjuk, milyen szépségekre bukkantunk!

hirdetés

Coco Chanel egyik kedvenc kiegészítője a gyöngy volt, szerinte egy nő sem létezhetett gyöngysor nélkül. A divat francia nagyasszonya tartotta is magát ehhez, szinte nincs olyan felvétel, amin ne viselne valamilyen gyöngy ékszert. A divatház kínálatában már a kezdetekkor megjelent a gyöngyökből álló nyaklánc, azóta pedig a francia luxusmárka egyik szimbólumává vált.

Többek között a Chanelnek köszönhető, hogy a gyöngy sosem tűnik el a köztudatból. Minden szezonban előkerül, és mai napig a francia sikk egyik alapja.

A gyöngy eleganciát, nőiességet, finomságot sugall. Nem lehet vele túlzásba esni, mégis látványos. Egy finom gyöngysor mellett már nincs is szükség más ékszerre. Ám a különféle stílusok keveredésének köszönhetően Coco Chanel kedvence már nem csak a formális megjelenésben, vagy az elegáns összeállításokban kaphat helyet. Bátran viselheted a kedvenc nyári ruháddal, esetleg egy fehér inggel vagy miniszoknyával.

Bájos, nőies gyöngy ékszerek nyárra: mesés lesz velük a megjelenés

Az aktuális kínálatban nagyon sok modern, letisztult darabbal találkozhatunk, melyek ideálisak hétköznapokra. A visszafogott darabok szépen harmonizálnak a megjelenéssel, kiemelik az arcot és a tekintetet, illetve nőiessé varázsolják az összképet.

A képen látható termékek sorszám szerint: 1: FeminaShop gyöngy nyaklánc 11 900 forint, 2: Thomas Sabo, 98 euro, 3: Pandora barokk medál, 19 200 forint, 4: FeminShop gyöngy fülbevaló, 10 900 forint.

 

A gyöngy ékszerek kapcsán sokan rögtön a hatalmas gyöngysorokra, kissé divatjamúlt darabokra gondolnak. Pedig manapság már a gyöngy roppant finom, visszafogott formában is megjelenhet. A FeminaShop kínálatában csupa letisztult darabot találsz, melyek az ezüst részleteknek köszönhetően elegáns, szofisztikált elemei lehetnek a szerelésnek.

A képen látható termékek sorszám szerint: 1: Thomas Sabo, 298 euro, 2: FeminaShop gyöngy nyaklánc, 13 900 forint, 3: Pandora Disney Ariel függő charm, 22 200 forint, 4: FeminaShop gyöngy fülbevaló, 11 900 forint.

 

A modern formák kedvelői könnyedén megtalálhatják az ideális darabot, mely évtizedeken keresztül a ruhatár egyik kiemelt eleme lesz. Az apró gyöngy fülbevalóktól kezdve, a hangsúlyosabb nyakláncokig minden szerepel a kínálatban. A gyöngy időtálló, örök darab, ezért sosem megy ki a divatból vagy válik elavulttá. A legtöbb ékszer önmagában is öltöztet, szépen kiemeli a nyakat, ezért még a legegyszerűbb ruhadarabokkal is megállja a helyét.

A képen látható termékek sorszám szerint: 1: FeminaShop gyöngy nyaklánc, 13 900 forint, 2: Thomas Sabo,119 euro, 3: Thomas Sabo, 198 euro, 4: Pandora, 80 900 forint.

 

Bár a gyöngy kifejezetten elegáns divatelem, az aktuális trendekbe könnyedén beilleszthető. A viselését nem kötik megszabott korlátok, hiszen blézerrel, szoknyával vagy farmerral egyaránt kombinálhatod. Nem kell feltétlenül halmozni, már egy sikkes fülbevalóval is elérheted a kívánt hatást.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés